IzobraževanjePriložnosti

Prijavi se na MKC-jevo usposabljanje o finančni pismenosti na Poljskem

MKC Maribor med 28. februarjem in 4. marcem v Poljskem mestu Wisla soorganizira mednarodno usposabljanje mladih med 18. in 24. letom za preizkušanje spletne platforme in testne različice e-tečaja ter didaktičnih gradiv za pridobivanje novih znanj in kompetenc na področju finančne pismenosti.

Mednarodno usposabljanje mladih je namenjeno pridobivanju novih znanj in kompetenc na področju finančne pismenosti. Organizatorjem pa bo hkrati ponudilo priložnost preizkušanja razvite spletne platforme ter testne različice e-tečaja za mlade. Udeleženci bodo ob koncu usposabljanja prejeli potrdilo o udeležbi in Youthpass certifikate.

Usposabljanje bo potekalo 5 dni s spremljevalnim programom in družabnimi aktivnostmi. Koordinatorska organizacija MKC Maribor bo v soorganizaciji z Mednarodnim inštitutom za implementacijo trajnostnega razvoja Maribor zagotovila večinsko kritje stroškov, nastalih s potovanjem in nastanitvijo v času usposabljanja mladih udeležencev iz Slovenije, poskrbela za odgovorno spremljevalno osebo.

Kandidati, ki se želijo udeležiti izobraževanja, morajo ustrezati naslednjim pogojem: 

  • na dan objave poziva je prijavitelj star med 18-24 let,
  • tekoče govori oziroma se sporazumeva v angleškem jeziku,
  • se zanima za področje finančne pismenosti.

Če te usposabljanje zanima, na elektronski naslov lina.valant.sicanovic@mkc.si posreduj motivacijsko pismo dolžine vsaj pol A4 strani in svoj življenjepis.

Kandidati bodo ob koncu usposabljanja prejeli potrdilo o udeležbi in Youthpass certifikate. Rok za oddajo prijav je 7. februar 2022

O usposabljanju

Na usposabljanju boš izboljšal in pridobil nova znanja ter kompetence na področju finančne pismenosti. To so npr: zmožnost pregleda lastnih finančnih tokov, zmožnost razumevanja najema posojil, zmožnost ustvarjanja lastnih prihrankov in investicijskih priložnosti …

Usposabljanje spodbuja finančno neodvisnost kot osnovo za samostojno življenje, saj boš bolj razumel lastne finance in lažje reševal finančne zagate. Izboljšal boš svoje digitalne kompetence, dobil mednarodne izkušnje in nova poznanstva. Izboljšal pa boš tudi kompetence sporazumevanja v tujem jeziku.

O projektu

Finančna pismenost za hitrejšo finančno neodvisnost (FinLit) je projekt, ki spodbuja angažiranje, povezovanje in opolnomočenje mladih. Ponuja pridobitev potrebnih finančnih in ekonomskih znanj ter veščin vodenja osebnih financ, kar prispeva k uspešnejšemu življenju mladih, obenem pa jim znanje in kompetence zagotavljajo tudi socialno in finančno varnost.

MKC Maribor
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button