Trivia night – »Back in Time«: 2000

Trivia night – »Back in Time«: 2000

Wikipedija je prosta enciklopedija, na kateri lahko vpis ustvari kdorkoli. Vedno smo poslušali, da Wikipedia ni zanesljiv vir podatkov, a verjamemo, da je marsikomu prihranila že kar nekaj časa. Zanima nas v katerem letu je nastala Wikipedija?
11. septembra 2001 je ZDA doživela teroristični napad. Teorirstična združba Al Kaida je ugrabila dva Boeinga 767 in se z njima zaletel v dvojčka (World trade center). Ko so bile vse oči uprte v dvojčka pa je izvedla še napad na Pentagon. Zanimajo nas imena mest v katerih sta stala dvojčka in kjer stoji Pentagon.
Nobena skrivnost ni, da se genocid ni dogajal le med 2. svetovno vojno, temveč je genocid bil prisoten tudi v Jugoslaviji. Leta 2002 so se začeli sodni postopki zaradi genocida, zločinov proti človeštvu in vojnih zločinov na območju nekdanje Jugoslavije, med drugimi tudi zoper Slobodana Miloševića, nekdanjega srbskega predsednika. Zanima nas v katerem mestu so potekala sojenja?
Film, ki je zaznamoval dvatisoča. V zgodovino pa se je zapisal tudi s tem, da je prvi film, za katerega so ustvarjalci zaslužili več kot 2 bilijona dolarjev. Zanima nas na katerem planetu se film odvija?

Bepop je prva slovenska pop skupina, ki je bila izbrana v resničnostnem šovu. Zanima nas ime tega resničnostnega šova in imena vseh pet članov zasedbe Bepop? 
Pogledali si bomo začetek 1. dela 1. sezone priljubljene slovenske serije, ki so jo predvajali med letom 2004 in 2007. Zanima nas koliko sezon je serija doživela? 

Prejšnje desetletje je močno zaznamoval tudi vzpon družabnih omrežji. Prvi izmed velikanov je bil ustanovljen leta 2004 s strani Marka Zuckemberga. Leta 2010 je David Fincher ovekovečil zgodbo o nastanku in kasnejših tožbah le tega v celovečernem filmu. Kako se imenuje omrežje, ki ga je Mark takrat ustvaril in kako je naslov filma, ki ga vidimo? 

Znamka Apple dan danes velja za družbeni simbol. Steve Jobs je prvi iPhone naznanil leta 2007. Od tedaj naprej milijoni po svetu spremljajo naznanitev novih Applovih produktov. Zadnji tak dogodek je letos potekal 10. septembra v Steve Jobs theater. Zanima nas v kateri zvezni državi ZDA se Steve Jobs theater nahaja? 
Leta 2010 je vsa Slovenija na malih zaslonih spremljala Olimpijske igre v Vancuvru. Upe smo polagali na našo smučarsko tekačico Petro Majdič. Vsi smo se zavedali, da ima veliko možnosti za kolajno. Potem pa se je zgodil padec v jamo. Petra je kljub temu, s petimi zlomljenimi rebri, nastopila ter se prebila v finale. Zanima nas katero mesto je Petra Majdič osvojila v finalu? 

Back to top button
Close
Close