Trivia night – »Back in Time«: 80`s

Trivia night – »Back in Time«: 80`s

Politične razmere v 80ih, so bile nestabilne zaradi hlade vojne. Na začetku desetletja je bil izvoljen v Ameriki 40. predsednik. Le ta je znan po tem, da je v 80ih v svojem govoru na branderburških vratih izrekel znamenit stavek “Mr. Gorbachev, tear down this wall”. Kdo je bil 40. predsednik? (iščemo ime in priimek)
Slovenija v 80ih letih prejšnjega stoletja ni bila samostojna država temveč je slovenski narod živel v skupni Socialistični federativni republiki Jugoslaviji. Njen voditelj Josip Broz Tito je je leta 1980 umrl v Ljubljanski bolnišnici. Zanima nas kje se je Tito rodil?
Konec 80ih je svet dobil novo kultno risano serijo. Premierno je bila predvajana leta 1989, torej bo serija letos praznovala jubilejno 30. obletnico in s tem postala tudi nadalje predvajana risanka in kasneje animirana nanizanka v zgodovini televizije v ZDA. Zanima nas kako je ime Homerjevim otrokom v seriji?
Na Kitajskem so leta 1989 med 14. aprilom in 4. junijem potekale množične demonstracije študentov, delavcev in intelektualcev za večjo politično in družbeno svobodo. V noči iz 3. na 4. junij so se demonstracije končale, ko je kitajska vojska s tanki in tovornjaki zapeljala v množico. Zanima nas ime trga na katerem so potekale demonstracije v noči iz 3. na 4. junij? 
Lansko leto je filmsko sceno popestril odličen biografski film o glasbeni skupini QUEEN, ki je svoj vrhunec doživela ravno v osemdesetih. Verjamemo, da smo si film vsi ogledali. Zanima je ime glavnega igralca, ki je v filmu odlično odigral vlogo Freddija Mercurija.

“LUKE I AM YOUR FATHER” - brez drugih pojasnil že sedaj vsi vemo o katerem filmu bomo govorili. S tem legendarnim stavkom, so ustvarjalci filma razkrili eno izmed najbolj nepredvidljivih skrivnosti franšize. Zanima nas v kateri epizodi je Dark Vader izgovori ta znameniti stavek?

Prvo polovico 80ih let je Slovenijo zaznamoval razcvet punk skupin. 1977 je nastala ena izmed najbolj legendarnih slovenskih punk skupin, ki se je Sloveniji prvič predstavila leta 1981 na festivalu Novi Rock v ljubljanskih križankah. Iščemo ime skupine, ki izvaja pesem? 

Nintendo je konec 80ih za vedno zaznamoval industrijo igralnih konzol. Izdal je znameniti sivi game boy. Skupaj z legendarno konzolo je prišla igra, ki je obnorela svet. Zanima nas v kateri državi ima podjetje Nintendo sedež in kako imenujemo igro, ki je na sliki?
 
Berlinski zid velja za enega izmed najbolj prepoznavnih simbolov hladne vojne, ki je Berlin razdelil na vzhodni in zahodni del. V začetku so zgradili le 45 km zidu, drugje pa so napeljali bodečo žico, katero je kasneje nadomestil kamnit zid. Tako je zid meril več kot 155 km. Zanima nas letnica v kateri je zid padel?
29. julija 1981 je Velika Britanija doživela veliko slavje. Na ta dan se je princesa Diana poročila s Charlesom Phillipom Arthurjem Georgom, njuno poroko pa je preko tv ekranov spremljajo več kot 750 milijonov ljudi. S poroko je princesa Diana postala valižanska princesa. Prinesa Diana je izvirala iz aristokratske družine ustanovljene v 15. stoletju. Zanima nas priimek Diane oziroma ime aristokratske družine v katero se je rodila? 

Back to top button
Close
Close