Trivia night – »Back in Time«: Prazgodovina

Trivia night – »Back in Time«: Prazgodovina

Poslušali bomo odlomek iz pesmi, ki govori o pradavnini. Kdo je avtor te pesmi?
Dinozavri so izumrli vretenčarji, ki so na Zemlji kraljevali več kot 100 milijonov let. Ne leteči dinozavri so izumrli konec krede. Pred približno koliko milijoni let je bilo to?
24. novembra 1974 sta Donald Carl Johanson in Tom Gray pri Hadarju v Etiopiji našla 3,18 milijonov let staro okostje ženskega človečnjaka, ki sta ga imenovala po znani pesmi The Beatlov. Kako imenujemo to vrsto človečnjaka in katero ime iščemo?

Orožje, ki so ga ustvarili že v prazgodovini, narejeno iz dolge palice, na katero je bila v razcepljen konec s pomočjo usnjenih trakov pritrjena konica iz okrušenega kremena.
Ledena doba je obdobje dolgotrajne ohladitve Zemljinega podnebja, katere posledica je razširitev kontinentalnih, polarnih in gorskih ledenikov. O ledeni dobi verjetno ne vemo preveč, sigurno pa vsi poznamo veveričko iz animiranega filma. Kaj ta v vseh epizodah filma išče in rešuje? Poglejmo si odlomek.
Koliko let pred našim štetjem je neandertalec odkril ogenj?
Ko se je človek preživljal z nabiralništvom in lovom, se je nenehno selil. Kje si je poiskal zatočišče?
Približno 8000 let pr. Kr. se je človek naselil za stalno. Začel je obdelovati polja in rediti domače živali, koze, ovce in govedo. Katera je bila prva domača žival, ki jo je človek takrat imel?
Katero glasbilo so neandertalci odkrili na posnetku in kako se imenuje jama oziroma arheološko najdišče blizu Cerknega v katerem so to arheološko najdbo odkrili? (iščemo ime glasbila in lokacijo najdbe)

Umetnost mlajšega paleolitika je bila vrezovanje v skalo. Kako še drugače pravimo skalnim rezbarijam, ki jih vidimo na sliki?

Back to top button
Close
Close