Trivia night – »Back in Time«: Sedanjost & prihodnost

Trivia night – »Back in Time«: Sedanjost in prihodnost

Katerega leta bodo v Sloveniji potekale naslednje predsedniške volitve?
V katerem mestu bodo potekale naslednje Olimpijske igre in katere bodo te (iščemo odgovor poletne ali zimske)?
Naši fantje so si na Evropskem prvenstvu v odbojki priborili odlično drugo mesto. Iščemo ime in priimek njihovega glavnega trenerja - selektorja, ki jih je ves ta čas spremljal, odlično treniral in pripravljal na tekme.
Navedite točno ime nebotičnika, ki je v nastajanju in bo ob zgradnji nadomestil originalno zgradbo, ki je bila leta 2001 v celoti porušena med znanim terorističnim napadom.
Iščemo imeni dveh zelo pomembnih stavb slovenske kulture, ki jih vidimo na sliki in letos praznujeta svojo 100 obletnico.

Leta 2020 v kinematografe prihaja film, ki je posnet od eni izmed znanih Disneyevih risank. Oglejte si kratek odlomek trailerja in poskušajte ugotoviti o katerem filmu oziroma risanki govorimo.
Brexit je odhod Velike Britanije iz Evropske unije. Na referendumu 23. junija 2016 je 51,9 odstotka volivcev izbralo odhod iz EU. Kdaj je zadnji datum Brexita?
Kmalu bodo tu zima, božič in novo leto. Na kateri dan v tednu se bomo letos poslavljali od starega leta in vstopali v novo leto? Iščemo torej dan v tednu, ko bo letos 31. december.
Slišali bomo pesem angleškega rock pevca, tekstopisca, skladatelja, pianista in občasnega igralca. Letošnje leto je izšel tudi film, ki opisuje začetke njegove glasbene kariere ter ga spremlja vse do njegovega svetovnega uspeha. Kdo je ta glasbenik in kako je imenuje njegov glasbeno-biografski film? (namig: imenuje se enako kot pesem, ki jo bomo slišali)
Podnebje se je v zadnjih letih zelo spremenilo. Al Gore je bil prvi, ki je opozoril na podnebne spremembe in njihov vpliv na okolje. Danes so se nekatere izmed njegovih predvidevanj uresničile. Kako je ime mladi znani aktivistki s Švedske, ki je danes najbolj vplivna in se bori proti podnebnim spremembam? (iščemo ime in priimek)


Back to top button
Close
Close