Trivia night – »Moja Slovenija«: Slovenska glasba in film

Trivia night – »Moja Slovenija«: Slovenska glasba in film

Legendarna slovenska zabavna in narodnozabavna glasbena skupina letos praznuje 30 let obstoja, kar so pred kratkim obeležili s koncertom v Cankarjevem domu. Iščemo ime skupine, v pomoč pa naj vam bo dani izsek ene izmed njihovih pesmi. Slovenija je na Pesmi Evrovizije kot samostojna država prvič nastopila leta 1993 in od takrat se je tekmovanja udeležila skoraj vsako leto. Najboljša slovenska uvrstitev do sedaj je 7. mesto iz leta 1995, ko nas je zastopala Darja Švajger s pesmijo "Prisluhni mi". Zanima nas, katera predstavnica nas je zastopala v letu 2001, ko smo prav tako dosegli 7. mesto?

Ogledali si bomo posnetek in prisluhnili znani melodiji iz filma Kekec. Kekca je v filmu upodobil slovenski igralec Matija Barl. Zanima nas, iz katerega leta je film?
Na posnetku bomo prisluhnili pesmi, ki jo v originalo pojeta Elda Viler in Ana Dežman. V njej prepevat tudi o norosti. Zanima nas naslov pesmi, ki jo bomo slišali na posnetku?

Kajmak in marmelada je slovenski film režiserja Branka Đurića posnet leta 2003, ki govori o vzponih in padcih v razmerju med južnjakom Božom in Slovenko Špelo, katere oče močno nasprotuje njeni vezi. Kaj je v filmu naredila Špela v zameno za 2000 mark. 

Razredni sovražnik, film povzet po resničnih dogodkih, je postavljen na eno od slovenskih srednjih šol, kjer dijaki nikakor ne morejo sprejeti zahtev novega učitelja. Povejte, v katerem jeziku se je poleg slovenščine novi profesor sporazumeval z dijaki?

V katerem slovenskem filmu lahko spremljamo dani prizor?

V ozadju bomo prisluhnili legendarni golici. Zanima nas kdo sta avtorja dane skladbe?Petelinji zajtrk je slovenski film iz leta 2007. Film je posnet po istoimenskem romanu, pisatelja Ferija Lainščka. Gajaš je dobrosrčen in tudi nekoliko naiven avtomehanik, ki rad govori o življenju v bivši Jugoslaviji. Kako je bilo ime liku, katerega je Gajaš na koncu filma ustrelil?Humoristična nanizanka Naša mala klinika je naša srca osvajala med leti 2004 in 2007. Ogledali si bomo izsek ene izmed epizod. Zanima nas, kateri lik v nanizanki oz. koga išče Fedora in kdo je ta lik upodobil (Iščemo torej ime lika in igralca, ki je ta lik upodobil). 


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button
Close
Close