Trivia night – »Moja Slovenija«: Slovenski šport

Trivia night – »Moja Slovenija«: Slovenski šport

Primož Kozmus je naš vrhunski atlet, ki je osvojil dve olimpijski medalji: leta 2008 je postal Olimpijski prvak v Pekingu, leta 2012 pa olimpijski podprvak v Londonu. Enkrat je bil tudi svetovni prvak. V kateri atletski disciplini je tekmoval?

NK Maribor je najtrofejnejši slovenski nogometni klub. Kolikokrat do sedaj se je naš "štajerski ponos" uvrstil v ligo prvakov oz. Chamions league?

Na posnetku bomo lahko pospremili polet Petra Prevca na letalnici v Vikersundu. Nekaj časa je ta polet bil tudi svetovni rekord v smučarskih poletih. Zanima nas koliko metrov je Peter poletel?Marjan Fabjan je v svojem klubu Sankaku proizvedel vrsto mednarodno zelo uspešnih tekmovalcev v judu. Zanima nas kateri dve slovenski športnici sta postali olimpijski prvakinji v judu?

Tina Maze velja za najuspešnejšo slovensko alpsko smučarko v svetovnem pokalu. Blestela pa je tudi na velikih tekmovanjih. Na zvočnem posnetku se bomo spomnili, kako je njeno vožnjo na OI v Sočiju pospremil Aleš Smrekar. Zanima nas koliko medalj je Tina zbrala na OI.


Zlata lisica je tradicionalna mednarodna smučarska tekma v svetovnem pokalu za ženske, ki jo vsakoletno spremljamo v Mariboru. Povejte kako imenujemo tradicionalno vsakoletno tekmovanje v alpskem smučanju za moške v Kranjski Gori.

Janja Garnbret je uspešna slovenska športnica, rojena v Šmartnem pri Slovenj Gradcu. Je aktualna zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala in aktualna svetovna prvakinja. V katerem športu Janja običajno z lahkoto opravi s tekmicami?

Petra Mankoča lahko verjetno razglasimo za najboljšega slovenskega plavalca. V začetku tisočletja je naravnost dominiral v disciplini 100 m mešano. Zanima nas koliko zaporednih evropskih naslovov v omenjeni disciplini je osvojil?
Nekdanji smučarski skakalec, ki se je z leti prelevil v enega najboljših kolesarjev na svetu.  Slavil je tudi že 2 zmagi na znameniti dirki Tour de France. Katerega kolesarja imamo v mislih (IME IN PRIIMEK)?
Še pred pravim začetkom, se je njena največja tekma življenja začela katastrofalno, s padcem v trimetrsko brezno. Kasneje se je izkazalo, da je osvojila bronasto olimpijsko kolajno s kar petimi zlomljenimi rebri in pnevmotoraksom. Kdo je slovenska športna junakinja z neverjetno voljo, pogumom in športnim duhom?


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button
Close
Close