Izobraževanje

Seznam potrebščin za bruce, ki ti bo olajšal dneve v predavalnici

Če si med tistimi, ki se na novo študijsko leto ne pripravljajo s preveč pompa in blišča, je tvoja torba verjetno še bolj prazna. Zate smo zato pripravili seznam potrebščin, ki ti bo pomagal, da lažje štartaš prvo oz. novo študijsko leto.

Maska in razkužilo

Letos sta maska in razkužilo na prvem mestu. Vstop v prostore fakultet in gibanje po njej bo dovoljeno le z masko, zato jo imej vedno pri roki. Če uporabljaš pralno masko, jo redno peri, tisto za enkratno uporabo pa po celem dnevu zavrzi. Razkužila bodo sicer nastavljena na vsakem koraku, vseeno pa ni odveč, če na seznam potrebščin vključiš tudi to.

Steklenica z vodo

Ker vemo, kako škodljiva je plastična embalaža za okolje, si omisli steklenico za vodo za večkratno uporabo. Hidracija je izjemno pomembna, zato nikar ne pozabi nanjo. Voda v Sloveniji je pitna, zato lahko steklenico napolniš na vsakem umivalniku.

Zvezki ali prenosni računalnik

Morda si bolj klasične narave in se boš odločil za zvezke. Vseeno je z nakupom bolje počakati do prvega predavanja, kjer boš dobil občutek ali zvezek res potrebuješ, ali pa je gradivo morda dostopno preko spleta. Če boš uporabljal računalnik, imej pa za vsak slučaj zraven vedno kak zvezek.

Druge šolske potrebščine

Seveda na faks ne moreš iti brez kulice in beležke. Dobro je imeti tudi svinčnik in radirko, preveri pa ali boš morda potreboval barvice, kalkulator ali druge potrebščine. Morda ti bo seznam potrebščin zagotovil profesor.

seznam potrebščin, študij, šolske potrebščine, zvezki, maska, seznam, kaj potrebujem za faks, kako se pripraviti na faks, potrebščine za faks
Morda ti bo namesto zvezkov bolj ustrezala uporaba organizatorja, kot je recimo Akta.

Telefon in osebni dokument za bone

Verjamemo, da brez svojega mobilnika ne greš nikamor. Vseeno je dobro, da na seznam potrebščin vključiš telefon, osebni dokument in vedno kak drobiž za doplačilo subvencije.

Prenosna baterija

Če ne želiš, da ti telefon “crkne” tik pred odmorom za malico, si omisli prenosno baterijo. Morda bodo pod mizo ali ob njej vtičnice, zato tudi polnilec ni slaba izbira.

Ostalo: dežnik, vrečka, robčki

Letos si bomo nekoliko manj izposojali in posojali stvari, zato je vedno dobro, da imaš v torbi paket robčkov in vrečko za večkratno uporabo. Nikoli ne veš, kdaj jo boš potreboval. Na seznam uvrsti tudi dežnik, sploh če moraš do doma ali avtobusa pešačiti.

Kaj za dolgčas: križanke, karte, mandala pobarvanke, knjiga …

Lahko se zgodi, da ti bodo kdaj nepričakovano odpadla predavanja ali vaje, zato ni odveč, če na seznam potrebščin uvrstiš kaj za odganjanje dolgčasa. Morda pač kdaj ne boste šli na pijačo s sošolci, ali pa boš preprosto želel prihraniti kaj denarja. No, seveda pa lahko z omenjenimi pripomočki dolgčas preženeš tudi v kakih drugih situacijah …

 

Urška JAKOPIN
Unsplash

Urška Jakopin

Urednica

Sorodni članki

Back to top button