BivanjePotovanjePriložnosti

Turistična zveza Slovenije organizira tekmovanje za turističnega vodiča

Turistična zveza Slovenije razpisuje 11. tekmovanje za turističnega vodnika, ki je namenjeno mladim od 16. do 29. leta starosti.

Turistični vodnik je velikokrat prva in edina vez med turisti in lokalnim okoljem, zato je neprecenljiv del turistične ponudbe kraja. Nanj se gostje/turisti obračajo za nasvete, pomen in vloga turističnega vodnika sta zelo velika.

Posamezniku nabor neformalnega znanja odpira prostor za razvijanje novih veščin in spretnosti, pridobitev izobrazbe, mogoče celo zaposlitve. Glavna nagrada je brezplačno opravljanje izpita za pridobitev nacionalne licence za turistično vodenje. Državno tekmovanje bo potekalo oktobra 2024 v Kranju.

Več o tekmovanju

Tekmovanje je sestavljeno iz štirih regijskih tekmovanj, ki bodo potekala junija 2024 v štirih makro destinacijah (Mediteranska Slovenija, Alpska Slovenija, Termalna Panonska Slovenija in Osrednja Slovenija) ter državnega tekmovanja, ki bo oktobra 2024 v Kranju.

Na tekmovanju lahko sodeluje posameznik, ki ga prijavi društvo ali šola na obrazcu Prijava na tekmovanje. Društvo oz. šola lahko prijavi največ dva kandidata.

Tekmovanje vključuje teoretični del, ki zajema pripravo seminarske naloge (načrt vodenja) in praktični del, ki zajema nastop oziroma vodenje skupine na terenu.

Roki prijav in oddaj

  • 22. marec 2024: rok za prijavo na tekmovanje, prijavnico pošljite na info@turisticna-zveza.si.
  • 13. maj 2024: rok za oddajo seminarske naloge; naloga se odda v e-obliki na naslov info@turisticna-zveza.si.
  • 20. maj 2024: obveščanje kandidatov z rezultati in razporedu vodenj regijskih tekmovanj, ki bodo v primeru zadostnega števila prijav potekala junija 2024.
  • oktober 2024: državno tekmovanj v Kranju.

Razpis, prijavnico in pravilnik tekmovanja najdeš na tej povezavi.

Mlad.si, Turistična zveza Slovenije
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button