Priložnosti

Coherent: pridi na Open dialog in predlagaj, kako izboljšati lokalno politiko

Hej, ti! Si mlad in imaš ideje ali predloge o tem, kako izboljšati lokalno politiko tako, da se bodo mladi v lokalnem okolju počutili še bolj nagovorjene? MKC Maribor ponuja priložnost, da svoje ideje in predloge deliš s tistimi, ki o njih odločajo.

Open dialog bo organiziran v obliki svetovne kavarne (world cafe). Udeležili se ga bodo predstavniki Mestne občine Maribor in MKC Maribor, ki bodo prisluhnili mladim in z njimi zastavili smernice za razvoj do mladih prijazne lokalne politike v prihodnje.

Del dogodka bo tudi odprtje razstave, ki so jo pripravili udeleženci mednarodnega projekta Coherent. Vabljeni k udeležbi in razpravi. Ker je število na Open dialogu omejeno, prosimo za predhodne prijave. Zbiramo jih do vključno četrtka, 15. septembra, na povezavi ali na e-naslovu ziva.mijatovic@mkc.si.

Kje? Delavničarski studio Kulturnega inkubatorja (Koroška cesta 18, 2000 Maribor).

Kdaj? 20. september od 17.30 dalje.

Kdo? Mladi, stari od 18 do 29 let.

Open dialog je del poletne mednarodne mobilnosti, ki jo MKC Maribor organizira med 5. in 9. septembrom. Projekta z nasolovm Circle Of youth for tHe EuRope wE waNT – COHERENT oziroma Krog mladosti za Evropo, ki jo želimo – KOHERENTNO, se je udeležilo skoraj sto udeležencev in desetih držav. Mednarodna mobilnost mladih v ospredje postavlja dvig kompetenc in dobrih praks na področju aktivnega državljanstva, socialne vključenosti in trajnostnega razvoja. Udeleženci bodo testirali tudi razviti e-tečaj ter razpravljali o priporočilih za mladinsko politiko v Evropski uniji.

MKC Maribor
MKC Maribor / Mitja Lorenčič

Sorodni članki

Back to top button