Kultura

Kaj te dni ponuja Maribox? Od Marvelovih novosti do svežega Top Guna

Spomladanski dnevi so kot nalašč za preživljanje časa v naravi, na deževen dan ali dolg večer pa se odlično prileže tudi kakšen film. Preveri, katere filmske poslastice si lahko te dni ogledaš v Mariboxu.

Doktor Strange v multivesolju norosti

V Mariboxu si že lahko ogledaš najnovejši Marvelov filmski spektakel, Doktor Strange v multivesolju norosti. Serijo že dobro znanih in na novo pridruženih likov spremljamo po tem, ko Doktor Strange (Benedict Cumberbatch) izvede prepovedan urok, ki odpre vrata v multivesolje. Tam najde marsikaj, tudi alternativne verzije samega sebe in grožnje celotnemu človeštvu … Film si lahko ogledaš tudi v 3D tehnologiji.

Inventura

Inventura je nenavadna slovenska tragikomedija, ki pripoveduje zgodbo Borisa Zupančiča. Ta po strelskem napadu spoznava, kako napačne predstave je imel o svojem življenju in koliko ljudi ga dejansko sovraži.

Film, ki je na Festivalu slovenskega filma v Portorožu prejel štiri vesne, si v kinu lahko ogledaš od 5. maja.

Požigalka

Od 12. maja v Maribox vabi tudi grozljivka Stephena Kinga, Požigalka. Govori o deklici, ki ima dar ustvarjanja ognja. Njena starša se leta in leta trudita, da bi jo skrila pred zvezno agencijo, ki želi njen talent izkoristiti kot orožje za množično uničevanje. Vedno starejša kot je Charlie, težje nadzoruje svoj ogenj, in njihova lokacija je po letih truda kmalu razkrita …

Vse povsod naenkrat

Vse povsod naenkrat je družinska drama, ki združuje glasbo, komedijo, borilne veščine in znanstveno fantastiko. V njej spremljamo lastnico propadajoče pralnice, Evelyn Wang (Michelle Yeoh). Ko se ji zdi, da se ji podira celoten svet, telo njenega moža obsede dvojnik iz alternativne resničnosti. In Evelyn seznani s tem, da je ona edina, ki lahko vesolje reši pred propadom resničnosti. Začne se barvit spektakel, ki si ga lahko ogledaš od 19. maja naprej.

Top Gun Maverick

Po 34 letih na velika platna prihaja nadaljevanje kultnega filma Top Gun. Tudi v nadaljevanju v glavni vlogi nastopa Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise). Po več kot tridesetih letih službovanja Maverick usposablja diplomante Top Guna in ob tem naleti na sina svojega pokojnega prijatelja, mladega Roosterja (Miles Teller).

To ga pripelje do srečanja duhov iz preteklosti in soočanja s svojimi največjimi strahovi. Top Gun Maverick si lahko, tudi v tehnologiji Dolby Atmos, ogledaš od 25. maja naprej.

Sara VOCOVNIK
Pexels
ikona snemalec YouTube: MariBox, Karantanija cinemas, FIVIA film,

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button