Življenjski slog

9 preprostih vaj za boljši seks in orgazem

Preveri seznam devetih vaj, ki bodo okrepile tvoje mišice medeničnega dna, s tem pa spolne užitke tebe in tvojega partnerja.

Mišice medeničnega dna za večino žensk niso visoko na seznamu telesnih predelov, ki jih želijo utrditi. A če so tvoje mišice prešibke, lahko to vodi do slabšega nadzora mehurja in črevesja ter do zmanjšanega užitka med spolnim odnosom.

vaja
Vaje lahko postanejo del tvoje vsakodnevne fitnes rutine.

Dobra novica: okrepiš jih lahko že z nekaj preprostimi vajami! Še boljša novica: vaje lahko izvajaš kjerkoli in kadarkoli! Vsako vajo ponovi desetkrat, izvajaj pa jih vsaj trikrat tedensko, če ni določeno drugače.

Plié počep

Začni tako, da stojiš z nogami nekoliko širše od bokov. Ko se spustiš v počep, zadrži položaj, ko so tvoja stegna vodoravna s tlemi in pri tem pazi, da se ne nagibaš preveč naprej. Nato se znova vrni v začetni položaj. Čeprav je vaja namenjena krepitvi notranjih stegenskih mišic in zadnjice, učinkuje tudi na mišicah medeničnega dna.

Dvojni privzdig nog

Ulezi se na hrbet, nato pa upogni in dvigni noge, kot da bi pete brcale v strop. Nato počasi spusti noge, a le do točke, kjer začutiš, da so tvoje trebušne mišice napete. Pri tem pazi, da se hrbet ne dvigne s tal. Vaja okrepi spodnje trebušne mišice, mišice medeničnega dna in spodnji del hrbta.

Raztezanje bokov

Iz začetnega položaja vseh štirih počasi spuščaj prsni koš proti tlom tako, da nagibaš kolena, zadnjico pa potisneš nazaj. Pri tem ne pozabi na globoko dihanje, ki ti bo pomagalo doseči želeni položaj. Vsakič ko izdihneš, se trup spusti nekoliko bližje tlom. Vajo ponovi le trikrat.

Privzdig kolkov

Vajo začni leže na tleh, na svoji strani. Opri se na podlakti; noge zadrži skupaj, kolega pa upognjena. Nato zgornje koleno usmeri proti stropu, s stopalom pa se opri na tla. Boke dvigni od tal in položaj zadrži. Pri tem pazi, da stopal ne premikaš. Po petih vajah zamenjaj stran. Čeprav gre za zahtevno vajo, ti bo pomagala pri pridobivanju vzdržljivosti.

Plazeči medved

Na vseh štirih, z dlanmi pod rameni in koleni pod boki, privdigni obe koleni (2 cm od tal) in ju izmenično premikaj naprej in nazaj v ravni liniji. Vaja bo okrepila tvojo moč in vzdržljivost.

Objem kolen

Lezi na hrbet in noge upogni v trikotnik, s stopali trdno na tleh. Nato stopala dvigni od tal in kolena s pomočjo rok pritisni ob prsni koš. Če položaj zadržiš le nekaj sekund, ti bo pomagal okrepiti spodnji del tvojega hrbta in – presenetljivo – poskrbel za intenzivnejše občutke ob vzburjenju.

Tradicionalni plank položaj

Opri se na roke ali podlahti in se postavi v plank položaj. Pazi, da je celotno telo, od hrbtenice do nog, čim bolj poravnano. Zadrževanje položaja deske je ena najboljših metod za izgradnjo vzdržljivosti, ki prav pride tudi v spalnici.

vaje za boljši seks, vaje, seks, hrbet, položaj, privzdig, vaja, mišice medeničnega dna, boljši seks, kako do boljšega seksa, kako do večjega užitka pri seksu, orgazem, kako do orgazma, kako do boljšega orgazma, kako doseči boljši orgazem, kako doseči orgazem, kaj je orgazem
Pri plank položaju se lahko opreš na dlani ali podlahti.

Izpadni korak (lunge)

Tem pogosteje se lotiš izpadnega koraka, tem močnejše bodo mišice v spodnjem delu tvojega telesa, povečala pa se bo tudi tvoja gibčnost, kar bo olajšalo preizkušanje različnih položajev tudi v spalnici. Iz zravnanega položaja stopi z eno nogo naprej in spusti boke, dokler se sprednja noga ne nahaja pod približno 90-stopinjskim kotom, koleno zadnje noge pa se skoraj dotakne tal. Pazi, da se prednje koleno ne nahaja dlje od prstov na nogi.

vaje za boljši seks, vaje, seks, hrbet, položaj, privzdig, vaja, mišice medeničnega dna, boljši seks, kako do boljšega seksa, kako do večjega užitka pri seksu, orgazem, kako do orgazma, kako do boljšega orgazma, kako doseči boljši orgazem, kako doseči orgazem, kaj je orgazem
Pri izpadnem koraku lahko roke upreš ob boke ali pa jih v ravni liniji iztegneš naprej.

Pokončni medenični pregib

Ta nenavadno zveneča vaja se začne na kolenih, s poravnanimi stegni in hrbtenico. Z ravno hrbtenico počasi potegni zadnjico in boke nazaj, dokler že skoraj ne sediš na lastnih petah, nato pa se počasi znova poravnaj.

Svojo rutino lahko nadgradiš tudi z drugimi vajami za izboljšanje spalničnih užitkov.

 

 DOSTOP.si / KA
 Unsplash
ikona snemalec KamaMovementTM

Sorodni članki

Back to top button