KulskoPotovanjeŽivljenjski slog

Profesionalni popotnik? Kje se prijavim?

5 razlogov, zakaj bi morali profesionalno potovati v svojih dvajsetih

To, da je »biti popotnik« lahko kariera, se je še nekaj let nazaj zdelo povsem absurdno. Z vse večjo popularnostjo družbenih omrežij in vzponom »influencerjev« pa tudi to ni več tako nemogoče. In mi ti razkrivamo razloge, zakaj bi morali vsi ubrati tovrstno karierno pot v svojih dvajsetih.

Če si eden izmed tistih, ki ustvarja ali pa se pripravlja na ustvarjanje svojega »travel bloga«, je prav mogoče, da te čaka kariera popotnika. Zakaj je dobro, da izkoristiš to priložnost?

 

1. Iz svojega »bucket lista« lahko črtaš države.

Ta je precej očitna. Vsi imamo svoj seznam držav, ki jih želimo nekoč obiskati in kot profesionalni popotnik lahko kar hitro te države črtaš s seznama.

 

2. Obiskal boš države, za katere si nikoli nisi mislil, da jih boš.

Kaj pa države, ki niso na tvojem »bucket listu«? Marsikdaj so prav te tiste, ki te bodo najbolj navdušile. Po lastni želji morda nikoli ne bi potoval tja in odkril vsega, kar ponujajo, kot profesionalnega popotnika pa boš obiskal tudi te. In verjemi, navdušen boš.

Prednost profesionalnega popotništva je, da boš obiskal tudi države, katerih nisi nameraval obiskati.

 

3. To je super način, da spoznaš nove ljudi.

Več kot potuješ, več ljudi spoznaš in na tak način gradiš tudi mrežo poznanstev, ki ti znajo v prihodnosti priti še kako prav. Če ne drugače, boš morda kdaj kasneje znova obiskal katero izmed držav in vedno je dobro tam poznati nekoga, pri komur lahko prespiš brez stroškov.

 

4. Delaš lahko od koderkoli.

Z dobro brezžično povezavo je dandanes mogoče vse. Edini minus pri delu na potovanjih je, če spadaš med tiste, ki težko najdejo motivacijo za delo izven delovnega okolja. Ko pa se enkrat naučiš uskladiti svoje obveznosti z raziskovanjem novih krajev, pa tudi to ne bo več problem.

Vsi imamo seznam držav, ki jih želimo obiskati. Katere so na tvojem?

 

5. Naučil se boš potovati z minimalno količino prtljage.

Ko živiš »iz kovčkov«, ugotoviš, da večine stvari v resnici ne potrebuješ. Naučiš se tudi raznih trikov pakiranja, s katerimi prihraniš na prostoru (npr. zvijanje oblačil namesto zlaganje, pakiranje iste vrste oblačil v vrečke in podobno).

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGDOSTOP.si / KS
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=708splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button