Življenjski slog

Kaj se zgodi s skupnimi prijatelji po razhodu?

Naj razhod ne bo razlog, da se nehaš družiti s prijatelji, ki sta jih ustvarila s partnerjem

Konec zveze je pogosto dovolj težak že, če z bivšim ali bivšo prekineš vse stike. Vse skupaj pa je še težje, če si oba želita ohraniti stike s skupnimi prijatelji. Vendar strokovnjakinja pravi, da je tudi tako možno preboleti razhod.

Ohrani prijatelje

Če si že bil/a kdaj v zvezi, verjetno veš, da lahko kot par spoznata veliko novih prijateljev ali pa se tvoji stari prijatelji navežejo še na tvojega partnerja. Ob koncu zveze tako ni težko samo vama, ampak tudi vajinim prijateljem, ki imajo občutek, da morajo izbrati, s kom se bodo še naprej družili.

Situacija je lahko zelo neprijetna, vendar strokovnjakinja za razhode Trina Leckie pravi, da se nobenemu od vaju ni treba odpovedati prijateljem. “Če je nekdo resnično tvoj prijatelj, bo to tudi ostal, ne glede na vse,” pravi Trina. Opozarja, da se bodo stvari spremenile, predvsem, če si bil/a navajen/a, da se s temi prijatelji nikoli nisi družil/a sam/a.

Poskusi se izogniti občutku, da moraš zapustiti vse ljudi, ki so povezani s tvojim bivšim ali bivšo. Konec koncev v tem trenutku najbolj potrebuješ prav prijatelje, ki jim lahko zaupaš. Ti bi te morali spoštovati kot samostojno osebo in se prilagoditi tvojemu novemu statusu. Če se ti zdijo odnosi napeti, prijateljstvo najverjetneje nikoli ni imelo svetle prihodnosti.

Včasih se kot par družita s skupino prijateljev, katere družba se ti po razhodu zdi neprijetna. Poskusi navezati odnose “ena na ena” in spoznati, kdo je resnično vreden tvoje pozornosti. Tako boš tudi ugotovil/a, ali se ti splača, da se še naprej družiš s to skupino ljudi.

Razhod
Naj razhod ne bo razlog, da prekineš stike s skupnimi prijatelji.

Ne pričakuj, da bodo prijatelji izbrali stran

Tudi ti ne smeš pričakovati, da bodo prijatelji ob koncu zveze izbrali stran in se nehali družiti s tvojim bivšim partnerjem. Konec vajine zveze je vajina stvar, zato jih ne sili, da te v vsem popolnoma podpirajo. Predvsem, če konec ni bil najlepši. Slabe stvari o bivšem oz. bivši raje zaupaj drugim prijateljem, ki ga/je ne poznajo. Skupnim prijateljem bo ob tem najverjetneje neprijetno, morda pa bodo podrobnosti omenili tudi drugi strani. Tega pa si zagotovo ne želiš.

Navsezadnje pa je vse odvisno od tebe in tega, da najdeš pravilno ravnotežje. Ugotovi kdaj so ti pomembnejši skupnimi prijatelji in kdaj je na prvem mestu tvoje prebolevanje razhoda. Pravi prijatelji se bodo potrudili, da te ne bodo zapustili in o bivšem partnerju ne bodo govorili, če tega ne želiš.

 

 DOSTOP.si / UK
 Unsplash

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button