Življenjski slog

Kako lahko privarčuješ za praznike?

Naj ti prazna denarnica ne pokvari praznikov.

December je mesec poln pričakovanj in obdarovanj. Približuje se praznični čas, v katerem svojim najbližjim z malimi pozornostmi izkazujemo svojo naklonjenost. Ne dovoli, da ti pomanjkanje denarja pokvari uživanje v decembrskih dnevih z najdražjimi.

Spodaj najdeš nekaj uporabnih nasvetov, kako lahko domiselno preživiš praznike in svojo kreativnost uporabiš pri obdarovanju.

 

1. Dobro delo je brezplačno

Naredi dobro delo. Gotovo imaš tudi ti kakšen kos oblačila ali stare igrače, ki jih ne potrebuješ več. Podari jih nekomu, ki se jih bo razveselil.

 

2. Določi proračun

Dobro razmisli, kaj boš kupil najbližjim. Že pred nakupom pa ne pozabi določiti proračuna, ki si ga pripravljen uporabiti v decembru.

 

3. Podari nekaj zanimivega

Podari darila, ki ponujajo znanje in razgledanost. Si mogoče že pomislil na tečaj plesa ali učenje novega jezika?

 

4. Uporabi kreativnost

Ne zapravljaj po nepotrebnem za nove okraske, voščilnice in zavijanje. Izdelava teh je preprosta, čas pa lahko izkoristiš tudi za druženje z družino, prijatelji ali partnerjem.

 

5. Uporabna darila so prijazna za denarnico

Domisli se uporabnih daril. Starši bi bili gotovo veseli kupona za pospravljanje stanovanja, partnerju pa lahko podariš domačo masažo. Če še vedno ne najdeš pravega navdiha pobrskaj po spletu, kjer te čaka neskončno sladkih receptov in drugih zanimivih idej. Prepričani smo, da boš našel kaj zase.

 

6. Ne zapravljaj za hrano

Znižaj stroške božične in novoletne večerje. Preprosti obroki so lahko še kako okusni.

 

In ne pozabi, najboljša darila so vedno brezplačna.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGmlad.si
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=660splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button