Kulsko

Božiček obdaril 110 otrok študentskih in dijaških družin Maribor

V ponedeljek, 16. decembra, je v dvorani Štuk potekalo tradicionalno Božičkovanje otrok študentskih in dijaških družin Maribor. Tudi letos so postregli s pestrim programom, ob katerem so otroci naravnost uživali.

Dvorano Štuk so v ponedeljek napolnile množice otrok s svojimi družinami. Ja, prav si prebral – Štuk so napolnili zvedavi otroški obrazi. Potekalo je namreč Božičkovanje, ki ga je organiziral Klub študentskih in dijaških družin Maribor.

Božiček je obdaril otroke.

Ob samem začetku so člani lutkovne skupine Indijanez izvedli lutkovno predstavo Črno belo. Prikazali so zgodbo družine, ki živi srečno v svojem belem svetu, zaščitena pred vsem tujim (črnim), česar se boji, kljub temu, da se s tem nikoli ni srečala. Avtor predstave razmišlja o tem, kako lahko nekaj neznanega, neizrekljivega in strašljivega, ne le sprejmemo v svoje življenje, ampak ga s tem bogatimo.

Predstava je bila primerna tako za malčke in malo večje otroke zelo poučna. Za najmlajše obiskovalce pa je seveda vrhunec dogodka predstavljal prihod Božička, ki je obdaril kar 110 otrok. Otroci so imeli med celotnim dogodkom možnost poslikave obraza.

Po obdarovanju je sledila pogostitev, prijetno druženje pa so zaključili v plesnem stilu, z mini diskom. Dvorano je preplavilo božično vzdušje, otroški smeh in veselje.

 

MOJCA BAN
Kristjan KOSTREVC

 

Sorodni članki

Back to top button