Kultura

Maribor gosti Evropsko prvenstvo v slamovski poeziji 2020

Evropsko prvenstvo v slamovski poeziji 2020 bo med 3. in 5. decembrom 2020 v Mariboru predstavilo okoli 30 mladih slamerjev in slamerk iz vse Evrope, ki si bodo s svojimi dovršenimi nastopi poskušali priboriti naziv evropskega prvaka ali prvakinje v slamu 2020.

Prvake, ki lahko sodelujejo na prvenstvu, so določila državna prvenstva posameznih držav v letih 2018 in 2019. Prvenstvo, ki bi moralo biti marca 2020 v Milanu, je namreč zaradi izbruha pandemije bilo odpovedano. Zdaj imajo prvaki znova možnost, da pokažejo svojo poezijo širni Evropi, koroni navkljub!

Prvenstva se bodo udeležili tudi Slovenski predstavniki slamovske skupnosti. Ti se bodo 24. oktobra na 5. državnem prvenstvu v slamovski poeziji na Ptuju pomerili za naziv državnega.

Evropsko prvenstvo v Mariboru je sestavljeno iz dveh polfinalnih in finalnega izbora. Ti bodo potekali pred omejenim številom gostov in sodnikov v Lutkovnem gledališču Maribor. Od tam pa se bo dogodek oddajal v živo na Youtube in Facebook kanalu Mladinskega kulturnega centra Maribor (MKC Maribor) – in po celi Evropi.

Dogodke moderirata Juš Milčinski in Mojca Frim iz Bande ferdamane. Zainteresirane poslušalce slam poezije MKC Maribor vabi, da se pridružijo k prenosu v živo ter doživijo najboljše od najboljših v nastopanju s poezijo v Evropi! Več informacij je na voljo na spletni strani MKC Maribor.

 

 mlad.si
arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button