Prehrana

Mariborski študentski vodnik: Kje jesti v poznih nočnih urah?

Ura je dve zjutraj. S prijatelji ste "zaprli" gostilno, zdaj pa vas je v trebuhu začela črvičiti lakota. Kje lahko v Mariboru ješ pozno zvečer in ponoči? Izbor je precej širok – izbiraš lahko med različnimi vrstami hitre prehrane, ki poteši prvo lakoto. Preveri, kam se lahko nameniš.

Veliko vprašanje se glasi: Kje v Mariboru jesti pozno zvečer? Da boš naslednjič vedel kam, poglej nekatere izmed opcij za prehranjevanje po deveti uri zvečer. Če bo v istem trenutku prisotna tudi kombinacija alkohola in vožnje z avtomobilom, pa poskrbi, da bo voznik trezen in sposoben vožnje. Še bolje pa bo, da pokličete taksi službo.

Obvezna postaja po dolgem večeru na Poštni – Pekarna Drava

Pekarna Drava se nahaja na Koroški ulici v centru mesta. Tam v večernih urah skoraj zagotovo vedno srečaš koga izmed znancev. Po pivu ali dveh se je namreč zelo težko upreti njihovi slastni pici. Poleg kosov pice pa ponujajo tudi vrsto drugih sladkih in slanih pekovskih izdelkov. Pekarna je med ponedeljkom in četrtkom odprta do polnoči, ob petkih in sobotah pa obratuje do treh zjutraj.

Omama okusov na Lentu – Šiš

V neposredni bližini lokala Kavarnica Rokaj na Lentu se nahaja Okrepčevalnica Šiš. Tam ponujajo različne vrste hitre prehrane – čebulne obročke, pečen krompirček,najbolj pa so znani po svojim hamburgerjih. Izbiraš lahko med različnimi velikostmi in okusi. Obiskovalcem dobro znani so posrečeno poimenovani Toti pišek, Kavbojc, Mariburger … Med tednom jih lahko obiščeš do 22. ure, ob petkih in sobotah pa eno uro dlje – do 23.00.

Stara Štukova klasika – Fast Food Pri Štuku

Med starejšimi študenti zagotovo ni nikogar, ki se po zabavi na Štuku kdaj ne bi odpravil na kebab preko ceste. Vse, kar ponuja povprečen ponudnik kebaba, lahko najdeš v Fast Foodu Pri Štuku. Tam te v torek (pohvale vredna kolegialnost do študentov) prijazni uslužbenci pričakujejo vse do 4. ure, ob sobotah in nedeljah do 3. ure. Preostale dni so odprti do 2. ure, z izjemo petka, ko delajo do polnoči.

Maribor, Poštna, Okrepčevalnica Šiš, hitra hrana, fast food, Fast Food Pri Štuku, Pekarna Drava, McDonald's, Sara VOCOVNIK
“Brez čebule, prosim.” – “A se boš lubčkal? (mežik)”

Pekarna Evropa na Ljubljanski

24 ur na dan je odprta tudi Pekarna Evropa na Ljubljanski ulici, blizu Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. Tam si lahko privoščiš burek, pice in ostale sladke ter slane pekovske izdelke.

Stari dobri McDonald’s

O ponudbi fast food verige McDonald’s verjetno ne rabimo posebej izgubljati besed. Na obeh mariborskih lokacijah McDonald’s lahko ješ tudi ponoči. McDrive poslovalnice na Tržaški cesti med ponedeljkom in četrtkom obratuje do 1. ure zjutraj, ob petkih in sobotah do 2. ure in ob nedeljah do polnoči. McDonald’s na Ptujski cesti pa ima McDrive odprt med ponedeljkom in četrtkom do polnoči, ob petkih in sobotah do 1. ure ter ob nedeljah do 23. ure. Sami poslovalnici na obeh lokacijah pa sta vsak dan z izjemo nedelje odprti do polnoči. Prav tako je tukaj čez dan omogočena študentska prehrana.

Maribor, Poštna, Okrepčevalnica Šiš, hitra hrana, fast food, Fast Food Pri Štuku, Pekarna Drava, McDonald's, Sara VOCOVNIK
McDrive omogoča, da si hrano odneseš s sabo in jo poješ, kjer želiš.

Naslednjič ne boš lačen

Zdaj veš, kje v Mariboru jesti pozno zvečer. Sicer si lahko kaj za pod zob poiščeš tudi v več lokalih. Na Poštni ulici na primer več lokalov nudi lastno ponudbo prehrane. V Piafu si lahko privoščiš sendviče, tople jedi, skutno tortico, v vinskem baru LeVino ponujajo narezke lokalnih pridelovalcev, v Kozlovni Poštna pa prigrizke in jedi s češkim pivskim pridihom. Bodi pa pozoren, saj v nekaterih izmed lokalov hrane ne ponujajo ves čas obratovanja. Prav tako pa omenimo najnovejšo pridobitev Poštne ulice, ponudnika odličnih pic in kosov pic, La Pizza.

Če te lakota zagrabi doma, pa seveda ne pozabi na opcije dostave na dom. Poišči mobilne aplikacije ponudnikov kot sta Wolt in Glovo in preveri, kaj, kdaj in kje lahko poješ kaj okusnega in sveže pripeljanega.

Sara VOCOVNIK
 Unsplash

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button