Prehrana

Mariborski študentski vodnik: Kje jesti v poznih nočnih urah?

Ura je dve zjutraj. S prijatelji ste "zaprli" gostilno, zdaj pa vas je v trebuhu začela črvičiti lakota. Kje lahko v Mariboru ješ pozno zvečer in ponoči? Izbor je precej širok – izbiraš lahko med različnimi vrstami hitre prehrane, ki poteši prvo lakoto. Preveri, kam se lahko nameniš.

Veliko vprašanje se glasi: Kje v Mariboru jesti pozno zvečer? Da boš naslednjič vedel kam, poglej nekatere izmed opcij za prehranjevanje po deveti uri zvečer. Če bo v istem trenutku prisotna tudi kombinacija alkohola in vožnje z avtomobilom, pa poskrbi, da bo voznik trezen in sposoben vožnje. Še bolje pa bo, da pokličete taksi službo.

Obvezna postaja po dolgem večeru na Poštni – Pekarna Drava

Pekarna Drava se nahaja na Koroški ulici v centru mesta. Tam v večernih urah skoraj zagotovo vedno srečaš koga izmed znancev. Po pivu ali dveh se je namreč zelo težko upreti njihovi slastni pici. Poleg kosov pice pa ponujajo tudi vrsto drugih sladkih in slanih pekovskih izdelkov. Pekarna je med ponedeljkom in četrtkom ter ob nedeljah odprta do 1. ure zjutraj, v petek in soboto pa obratuje 24 ur na dan.

Omama okusov na Lentu – Šiš

V neposredni bližini lokala Kavarnica Rokaj na Lentu se nahaja Okrepčevalnica Šiš. Tam ponujajo različne vrste hitre prehrane – čebulne obročke, pečen krompirček,najbolj pa so znani po svojim hamburgerjih. Izbiraš lahko med različnimi velikostmi in okusi. Obiskovalcem dobro znani so posrečeno poimenovani Toti pišek, Kavbojc, Mariburger … Podnevi lahko tam koristiš študentsko prehrano, ponoči pa jih lahko obiščeš vse do polnoči, ob petkih in sobotah pa do 2. ure zjutraj.

Stara Štukova klasika – Fast Food Pri Štuku

Med starejšimi študenti zagotovo ni nikogar, ki se po zabavi na Štuku kdaj ne bi odpravil na kebab preko ceste. Vse, kar ponuja povprečen ponudnik kebaba, lahko najdeš v Fast Foodu Pri Štuku. Tam te v torek (pohvale vredna kolegialnost do študentov), petek in soboto prijazni uslužbenci pričakujejo vse do 3. ure. Preostale dni so odprti do 24. ure, z izjemo nedelje, ko delajo do 1. ure zjutraj.

Maribor, Poštna, Okrepčevalnica Šiš, hitra hrana, fast food, Fast Food Pri Štuku, Pekarna Drava, McDonald's, Sara VOCOVNIK
“Brez čebule, prosim.” – “A se boš lubčkal? (mežik)”

Pekarna Evropa na Ljubljanski

24 ur na dan je odprta tudi Pekarna Evropa na Ljubljanski ulici, blizu Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. Tam si lahko privoščiš burek, pice in ostale sladke ter slane pekovske izdelke.

Stari dobri McDonald’s

O ponudbi fast food verige McDonald’s verjetno ne rabimo posebej izgubljati besed. Na obeh mariborskih lokacijah McDonald’s lahko ješ tudi ponoči. Poslovalnica na Tržaški cesti z McDrivom obratuje do 3. ure zjutraj, poslovalnica na Ptujski cesti pa ima McDrive odprt 24 ur na dan. Sama poslovalnica pa je vsak dan odprta do polnoči. Prav tako pa je tudi tukaj čez dan omogočena študentska prehrana.

Maribor, Poštna, Okrepčevalnica Šiš, hitra hrana, fast food, Fast Food Pri Štuku, Pekarna Drava, McDonald's, Sara VOCOVNIK
McDrive omogoča, da si hrano odneseš s sabo in jo poješ, kjer želiš.

Naslednjič ne boš lačen

Zdaj veš, kje v Mariboru jesti pozno zvečer. Sicer si lahko kaj za pod zob poiščeš tudi v več lokalih. Na Poštni ulici na primer več lokalov nudi lastno ponudbo prehrane. V Piafu si lahko privoščiš sendviče, tople jedi, skutno tortico, v vinskem baru LeVino ponujajo narezke lokalnih pridelovalcev, v Kozlovni Poštna pa prigrizke in jedi s češkim pivskim pridihom. Bodi pa pozoren, saj v nekaterih izmed lokalov hrane ne ponujajo ves čas obratovanja.

 

Sara VOCOVNIK
 Unsplash

Tagi

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button
Close
Close