PrehranaŠtudentski vodnik

Mariborski študentski vodnik: kje jesti v poznih nočnih urah?

Ura je dve zjutraj. S prijatelji ste "zaprli" gostilno, zdaj pa vas je v trebuhu začela črvičiti lakota. Kje lahko v Mariboru ješ pozno zvečer in ponoči? Izbor je precej širok – izbiraš lahko med različnimi vrstami hitre prehrane, ki poteši prvo lakoto. Preveri, kam se lahko nameniš.

Veliko vprašanje se glasi: Kje v Mariboru jesti pozno zvečer? Da boš naslednjič vedel kam, poglej nekatere izmed opcij za prehranjevanje po deseti uri zvečer. Ne pozabi namreč, da že lep čas lahko koristiš študentske bone vse do 22. ure. Če bo v istem trenutku prisotna tudi kombinacija alkohola in vožnje z avtomobilom, pa poskrbi, da bo voznik trezen in sposoben vožnje. Še bolje pa bo, da pokličete taksi.

Obvezna postaja po dolgem večeru na Poštni – Pekarna Drava

Pekarna Drava se nahaja na Koroški ulici v centru mesta. Tam v večernih urah skoraj zagotovo vedno srečaš koga izmed znancev. Po pijači ali dveh se je namreč zelo težko upreti njihovi slastni pici. Poleg nabora pic pa ponujajo tudi vrsto drugih sladkih in slanih pekovskih izdelkov. Pekarna je med ponedeljkom in četrtkom odprta od šestih do polnoči, med vikendi in v petek pa 24 ur.

Omama okusov na Lentu – Šiš

V neposredni bližini lokala Kavarnica Rokaj na Lentu se nahaja Okrepčevalnica Šiš. Tam ponujajo različne vrste hitre prehrane – med drugim čebulne obročke in pečen krompirček, najbolj pa so znani po svojim hamburgerjih. Izbiraš lahko med različnimi velikostmi in okusi, obiskovalcem dobro znani so posrečeno poimenovani Toti pišek, Kavbojc, Mariburger … Med tednom jih lahko obiščeš do 22. ure, ob sobotah in nedeljah pa eno uro dlje – do 23.00.

Stara Štukova klasika – Fast Food Pri Štuku

Med starejšimi študenti zagotovo ni nikogar, ki se po zabavi na Štuku kdaj (vsaj včasih, večkrat ali pogosto) ne bi odpravil na kebab preko ceste. Vse, kar ponuja povprečen ponudnik kebaba, lahko najdeš v Fast Foodu Pri Štuku. Tam te, z okusom, ki ni nič kaj povprečen, prijazni uslužbenci ob torkih (pohvale vredna kolegialnost do študentov), petkih in sobotah pričakujejo vse do 3. ure, na preostale dni pa do 1. ure zjutraj.

Maribor, Poštna, Okrepčevalnica Šiš, hitra hrana, fast food, Fast Food Pri Štuku, Pekarna Drava, McDonald's, Sara VOCOVNIK
“Brez čebule, prosim.” – “A se boš lubčkal?” ?

Pekarna Evropa na Ljubljanski

24 ur na dan lahko lakoto potešiš tudi v Pekarni Evropa na Ljubljanski ulici, blizu Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. Tam si lahko privoščiš burek, pice in ostale sladke ter slane pekovske izdelke, ob tem pa bodi pozoren na to, da delajo vse dni z izjemo nedelje. Pekarna in Fast Food Bajro se nahaja na Partizanski ulici, ta pa je odprta od 6. do 22. ure.

Stari dobri McDonald’s

O ponudbi fast food verige McDonald’s verjetno ne rabimo posebej izgubljati besed – vsakemu kdaj zadišijo kultni nageci, krompirček ali katera izmed znanih klasik iz vrst hamburgerjev. V Mariboru te zlati M ponoči pričakuje na kar dveh lokacijah. Restavracija Swaty na Tržaški cesti je vsak dan odprta do dvanajstih, McDrive poslovalnica pa med ponedeljkom in četrtkom tam obratuje do 1. ure zjutraj, ob petkih in sobotah do 3. ure in ob nedeljah do dvanajstih.

McDonald’s na Teznu oz. na Ptujski cesti te na McDrivu vsak dan pričakuje do dvanajstih, restavracija pa je tudi vse dni odprta do polnoči. Na obeh lokacijah lahko čez dan koristiš tudi bone oz. študentsko prehrano.

Maribor, Poštna, Okrepčevalnica Šiš, hitra hrana, fast food, Fast Food Pri Štuku, Pekarna Drava, McDonald's, Sara VOCOVNIK
McDrive omogoča, da si hrano odneseš s sabo in jo poješ, kjer želiš.

Naslednjič ne boš lačen

Zdaj veš, kje v Mariboru jesti pozno zvečer. Sicer si lahko kaj za pod zob poiščeš tudi v lokalih po mestu. Na primer na Poštni ulici, kjer več lokalov nudi lastno ponudbo prehrane. V Fudu najdeš bogat jedilnik gurmanskih jedi, v vinskem baru LeVino ponujajo narezke lokalnih pridelovalcev, v Kozlovni Poštna pa prigrizke in jedi s češkim pivskim pridihom. Ob tem pa bodi pozoren na to, da ponekod hrane ne ponujajo ves čas obratovanja. Prav tako pa moramo ob tem omeniti tudi ponudnika odličnih pic, solat in fokače, La Pizza, na sredini Poštne. Če pa te zamikata pijača in jedača hkrati, je Patrick’s Pub destinacija zate.

Na Glavnem trgu pa dobrote ponujata tudi vedno odlična Nana in Alexander bistro.

Opcij pa še ni konec. Če te lakota zagrabi doma, ne pozabi na opcije dostave na dom. Poišči mobilne aplikacije ponudnikov kot sta Wolt in Glovo in preveri, kaj, kdaj in kje lahko poješ kaj okusnega in sveže pripeljanega.

Novinarke Dostop.si
 Unsplash

Iva Knez

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button