KulskoNovicePrehranaZabava

Na Trgu Leona Štuklja se je uradno začel Street Food Market!

Z Leona Štuklja se že vijejo vonji po sladkem, slanem, toplem in hladnem. Uradno se je namreč začel Street Food Market!

Če si zadnje čase kaj v Mariboru in ti nenadoma pridiši nekaj okusnega, potem je dobra ideja, da slediš temu vonju. Odpeljal te bo namreč do Trga Leona Štuklja, kjer se je uradno odprl Street Food Market!

Nekaj za popit, nekaj za pojest

Mariborčane in obiskovalce Maribora vsake toliko časa nekaj pričaka na Trgu Leona Štuklja. Tokrat je v teh vročih poletnih dneh tam mogoče najti Street Food Market, ki s svojimi okusi in sladkanjem vabi na osvežitev. Foodtrucki so na svojem mestu in prihajajo iz celotnega sveta, pijača pa je prijetno hladna, da se obiskovalci lažje spopadajo z žgočim soncem.

Foodtrucki iz celotnega sveta te že čakajo.

Za otroke in za fejst lačne

Sprehod po trgu nas najprej popelje čez kotiček, ki je namenjen otrokom. Tam je mogoče najti številna igrala, ki bodo malčke zaposlila, staršem pa pustila proste roke za dobrote, ki jih je mogoče najti malo naprej. In ko se dejansko sprehodimo malo naprej, nas objamejo vonji sladke, slane, tople, hladne, sveže hrane, ki se prav prilega v poletnih mesecih.

Za tiste, ki so prišli pripravljeni (beri – lačni), je mogoče najti številne okusne jedi, ki prihajajo iz vseh koncev in krajev. Za odlične burgerje na enem koncu poskrbi Meating, na drugem pa Habahaba. Če pa bi želeli poskusiti nekaj bolj eksotičnega, vas čaka Mount Kenya Foodtruck s pristnimi kenijskimi dobrotami. Vsi ljubitelji azijske hrane pa se ustavite pri ThaiFood on the road na rezancih.

Na sprehodu skozi trg se je težko upreti številnim barvitim dobrotam.

Osvežitev za vroče poletne dni

Če pa vam ni do težke hrane in potrebujete zgolj osvežitev, brez panike! Na številnih stojnicah je mogoče kupiti sladoled ali pa smoothie, ki vas bo takoj poživil in ohladil. Stefans Baumkuchen pa ponuja izvrstne kurtoše, ki bodo zadovoljili tisto potrebo po dobri sladici. In ko ravno govorimo o sladicah, je pri Waffel to go je mogoče dobiti … No, vafelj to go!

Da o pijači sploh ne govorimo. Ob vstopu vsakega obiskovalca pričaka Aperol truck, s pijačo, ki je zdaj že stalnica vsakega evropskega poletja. Na drugem koncu pa se predstavi tudi Nord Hard Seltzer, gazirana voda z alkoholom. Da zaključimo poletje osvežilno in po slovensko.

Aperol Spritz pa je že stalnica vsakega evropskega poletja.

Street Food Market se je šele pričel, na Trgu bo še danes in jutri do 22. ure, stojnic pa je še ogromno. Najde se vse za vsakogar, tudi za tiste najbolj izbirčne, tako da pot pod noge, dokler vreme služi.

Marina BAJIĆ
Marina BAJIĆ

Marina Bajić

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button