Kulsko

Angelina Jolie kot producentka vsebine za mlade

Igralka ter posebna odposlanka Združenih narodov Angelina Jolie sodeluje z BBC pri produkciji vsebin za najstnike v času razmaha novega koronavirusa.

Igralka je izvršna producentka nove serije na BBC My World, ki spodbuja najstnike po svetu, da v prihodnjih tednih pripravijo posebne prispevke o pandemiji, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Med temami, ki se jih bodo mladi lahko lotili v svojih prispevkih, je denimo, kako škodljive so lahko v dobi covida-19 dezinformacije, predstavili pa bodo lahko tudi svoje življenje v karanteni in spregovorili o tem, kako se spopadajo z izzivom učenja od doma.

Otroci se bodo karanten spominjali celo življenje

Angelina Jolie je v izjavi za BBC spomnila, da otroci niso ostali v zavetju domov vse od druge svetovne vojne. “Te izkušnje se bodo spominjali skozi vse življenje,” je dodala.

Igralki se zdi izjemen tudi način, kako se mladi prebijajo skozi aktualno situacijo. Na voljo so jim namreč razna orodja in informacije, prav tako lahko virtualno komunicirajo med seboj ter si pomagajo.

Prvi koronavirusni ekskluzivni prispevek so na BBC My World prikazali že v nedeljo, v njem pa so mlade podučili, kako naj ostanejo varni v obdobju širjenja novega koronavirusa, pa tudi o tem, kaj lahko storijo, če začutijo anksioznost še poroča dpa.

 

 STA
 Pixabay

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button