Novice

Tolpo preprodajalcev je v Peruju presenetil božiček s svojimi škrati

Tolpa preprodajalcev mamil v Peruju je doživela neprijetno presenečenje, ko so božiček in razposajena skupina škratov vdrli v njihovo hišo, jih vklenili in zasegli prepovedano blago. Šlo je za policijsko akcijo, v kateri so se agenti zamaskirali v duhu božička, da bi presenetili preprodajalce.

Agenti, preoblečeni v rdečega božička z belo brado in njegove pomočnike, so v soboto vstopili v nevarno sosesko Surquillo v perujski prestolnici Lima. “Ker je božič, božiček na ulici ne pritegne veliko pozornosti, in to smo izkoristili v našo korist za to operacijo,” je za perujsko televizijo povedal policijski uradnik David Villanueva.

Skupina preoblečenih agentov se je nedolžno sprehajala po ulici, dokler se ni nenadoma ustavila pri neki hiši. Eden od božičkovih pomočnikov je prinesel ogromno kladivo, razbil vhodna vrata, skupina in božiček pa so vdrli v hišo. Namesto da bi stanovalce pozdravili z veselim vzklikom, so agenti kričali, naj bodo mirni in se uležejo na tla.

Osumljenci, trije moški in ženska, so sprva mislili, da gre za šalo, je povedal Villanueva.

Akcijo so poimenovali Padec čikaškega Grincha, po izmišljeni zeleni pošasti, ki je ukradla božič, in vzdevku mali Chicago, kot pravijo soseski Surquillo, ki jo zaradi nasilnih tolp primerjajo s tem ameriškim mestom v 20. letih prejšnjega stoletja.

Agenti so zasegli 6000 majhnih zavojčkov kokainske paste, 104 zavojčke kokaina v prahu in 279 zavojčkov marihuane. Peru je ob Kolumbiji in Boliviji eden največjih proizvajalcev kokaina na svetu.

STA
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button