Priložnosti

Po izkušnje k nemškim delodajalcem

Poleti 2019 bo v Nacionalno shemo mobilnosti vključenih od 20 do 24 udeležencev, ki bodo v sodelovanju z nemško partnersko organizacijo napoteni na izvajanje delovno-učne izkušnje k nemškim delodajalcem.

Delovno-učna priložnost v Nemčiji

V program se lahko vključijo osebe, ki:

  • predhodno niso bile vključene v program Nacionalne sheme mobilnosti,
  • so ob vključitvi v program aktivnosti (ob podpisu pogodbe) dopolnile 18 let oziroma še niso dopolnile 36 let,
  • so brezposelne, se trenutno ne usposabljajo in ne izobražujejo.

Prednostno bodo vključene dolgotrajno brezposelne osebe, ki so brez zaposlitve neprekinjeno več kot eno leto oziroma niso vključene v formalni sistem izobraževanja, ne glede na prijavo v evidenco brezposelnih oseb pri Zavodu RS za zaposlovanje.

Program aktivnosti za dve skupini veliki od 20 do 24 udeležencev Nacionalne sheme mobilnosti se bo predvidoma začel izvajati 26. junija 2019.

Program aktivnosti traja 6 mesecev, razdeljen pa je na tri dele. V sklopu programa se bodo udeleženci v prvih dveh mesecih pripravljali na življenje in delo v Nemčiji, obiskovali tečaj tujega jezika in se povezali z ostalimi udeleženci. Na podlagi želja, izobrazbe, delovnih izkušenj in znanja tujega jezika bodo udeležencem programa v Nemčiji poiskali delovno mesto. Po pripravi sledi dvomesečni delovno-učni program v Nemčiji. Skupina udeležencev bo odpotovala h gostujoči organizaciji v Nemčiji, ki bo zanje uredila nastanitev, poiskala delodajalca, organizirala jezikovni tečaj ter nudila mentorsko podporo. Po vrnitvi v Slovenijo bodo udeleženci v okviru programa dva meseca dodatno utrjevali znanja in veščine, ki jim bodo v pomoč pri iskanju zaposlitve.

Prijava in dodatne informacije

V sklopu vključitve v nacionalno shemo mobilnosti bodo udeleženci imeli krite stroške jezikovnega tečaja, delavnic in mentorstva. Prejeli bodo tudi dnevno nadomestilo za bivanje v tujini ter imeli krite stroške poti v Nemčijo in nazaj.

Prijave za vključitev v program pošljite na elektronski naslov: nsm@ess.gov.si.

Prijavi priložite življenjepis v obliki Europass s fotografijo in motivacijsko pismo. V življenjepisu navedite znanje angleškega in nemškega jezika.V motivacijskem  pismu  opredelite tri delovna področja po pomembnosti, na katerih bi želeli opravljati delovno-učno izkušnjo. V program se lahko vključijo osebe ne glede na smer in stopnjo izobrazbe ter delovne izkušnje.

Vabljeni na informativni dan, ki bo 15. maja 2019 dopoldne v Ljubljani. Prijave so možne do 14. maja 2019 na elektronski naslov: nsm@ess.gov.si. O lokaciji in uri boste obveščeni naknadno.

Vse informacije v zvezi s programom dobite pri Zavodu RS za zaposlovanje.

Rok za prijavo je od 25.4. 2019 do 22.5.2019 do 23.59 ure.

 

 mlad.si
 Pexels

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button