DeloPriložnosti

OZN zaposljuje mlade strokovnjake na področju gospodarstva in ITK

Organizacija združenih narodov (OZN) že od leta 2010 izvaja pobudo za zaposlovanje mladih – Program mladih strokovnjakov (YPP), s katero zaposluje mlade strokovnjake_inje iz držav članic, ki niso ali so premalo zastopane v OZN. Cilj programa YPP je razviti bazen dinamičnih, prilagodljivih in raznolikih mladih strokovnjakov za pomlajevanjem organizacije z mladimi talenti in izboljšanje geografske zastopanosti.

V letošnjem letu sta na voljo poziciji na področju gospodarskih zadev ter informacijskih sistemov in tehnologije. Celoten razpis za delovno mesto najdeš na kariernem portalu ZN, specifično za področje gospodarskih zadev ali informacijskih sistemov in tehnologije.

Kdo se lahko prijavi?

Prijavijo se lahko mladi do 32. leta starosti (rojeni 1. januarja 1991 ali pozneje) in imajo v času prijave državljanstvo ene izmed sodelujočih držav. Zahtevana je triletna univerzitetna izobrazba prve stopnje, diploma dodiplomskega študija ali enakovredna diploma, ustrezna za področje prijave ter znanje slovenščine, angleščine ali francoščine.

Kako poteka prijava?

  • Ustvarite profil v programu Inspira, v katerega vključite podrobne informacije o izobraževanju, jezikih in izkušnjah.
  • Samodejno preverjanje v sistemu Inspira za ugotavljanje upravičenosti pregleda vnešene informacije
  • Kandidati, ki izpolnjujejo pogoje, bodo povabljeni k spletnemu izpitu (največ 60 kandidatov na državo članico na izpitno območje).
  • Kandidati, ki bodo uspešni na spletnem preverjanju bodo povabljeni na ustni intervju.

Kandidati bodo o statusu prijave in morebitnega povabila na spletno preverjanje obveščeni po elektronski pošti. Rok za prijavo je četrtek, 29. junij 2023. Več informacij o prijavi in programu je na voljo na spletni povezavi in letaku.

Mlad.si
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button