Priložnosti

Postani udeleženec evropske mladinske konference v Zagrebu

Evropska mladinska konferenca bo tokrat potekala med 9. in 11. marcem 2020 na Hrvaškem pod naslovom Korak naprej za podeželsko mladino – Kako izboljšati pogoje za življenje mladih na podeželju?

Na Mladinskem svetu Slovenije (MSS) iščejo enega mladega delegata/ko, ki bo v spremstvu dveh predstavnikov mladih iz Urada Republike Slovenije za mladino na konferenci na Hrvaškem zastopal Slovenijo. Tokratna konferenca bo obravnavala temo »Korak naprej za podeželsko mladino –  kako izboljšati pogoje za življenje mladih na podeželju?«

Rok za prijavo je 3. februar 2020.

Evropska mladinska konferenca poteka vsakih 6 mesecev, v državi, ki je predsedujoča svetu EU in na njej sodelujejo predstavniki iz vseh držav EU. Na konferenci mladi in odločevalci skupaj oblikujejo ključna priporočila za izboljšanje stanja mladih, kar se na evropski ravni uresničuje na različne načine. Na takšen način mladim omogočijo vključenost v procese odločanja.

Stroški nastanitve, prevoza in prehrane so kriti v celoti. Več informacij o evropski mladinski konferenci v Zagrebu in prijavnem procesu najdeš tukaj.

Kaj je tvoj prvi korak?

V kolikor se želiš prijaviti na Evropsko mladinsko konferenco, do ponedeljka, 3. februarja 2020, izpolni elektronsko prijavnico, kjer navedi, zakaj si primeren kandidat/ka za udeležbo na evropski mladinski konferenci in svoje izkušnje na področju mladinskega dialoga.

Za več informacij in morebitna pojasnila se lahko obrneš na naslov ana.stromajer@mss.si ali pokličeš na 01 425 60 55 (Ana).

 

 Mladinski svet Slovenije (MSS)
 Pixabay

 

Sorodni članki

Back to top button