Šport

Neapelj 2019: Na delu tenisači, strelka in sabljači

Peti tekmovalni dan 30. poletne univerzijade so bili dejavni igralci tenisa, ki so odigrali po en dvoboj med posameznicami in moškimi dvojicami. V streljanju je kot zadnja nastopila Jagoda Tkalec, sabljači pa s tekmovanja v Salernu zaključili z ekipno tekmo, v disciplini sablja. V univerzitetni vas so prišli atleti, ki so s tekmovanji začeli v ponedeljek.

Peti tekmovalni dan 30. poletne univerzijade

Igralci tenisa so tokrat nastopili v dveh kategorijah. Pija Brglez, študentka Ekonomsko poslovne fakultete, UM, je nastopila v 3. krogu posameznic, kjer je bila od nje boljša Britanka Alice Arbuthnott. Slavila je z dvakrat 6:1. V 1. krogu, v kategoriji moških dvojic sta nastopila Nejc Sitar in Tino Kovačič, ki sta naletela na zahtevna Kitajska predstavnika. Wu in Xu sta slavila s 6:2 in 6:1, a rezultat ne odraža realnega stanja na igrišču.

Neapelj, Pija Brglez, tenis, poletna univerzijada
Pija Brglez

V strelstvu, ki je do sedaj na letošnji univerzijadi prinesel največji uspeh, ki je Jože Čeper osvojil 6. mesto, je nastopila Jagoda Tkalec v disciplini zračna pištola, 10m. V kvalifikacijah je ustrelila 558 krogov in zasedla končno 27. mesto. Za finale ji je zmanjkalo 11 krogov.

Tudi sabljači so oddelali zadnjo tekmo. Daniil Bubko, Aleksander Učakar in Luka Košmerl so nastopili v ekipni tekmi v kategoriji sablja. Njihovi prvi nasprotniki so bili Kazahstanci. Na koncu so osvojili 19. mesto.

5. DAN, 7. julij 2019

SLO REZULTATI

TENIS

3. krog
Pija BRGLEZ – Alice Arbuthnott (VB) 1:6, 1:6
1.krog, moške dvojice
Tino KOVAČIČ/Nejc SITAR – WU/XU 2:6, 1:6

STRELSTVO

zračna pištola, 10 m,
Jagoda TKALEC – 27. mesto (558 krogov)

SABLJANJE

sablja,
ekipna tekma – 19. mesto
(Daniil Bubko, Aleksander Učakar in Luka Košmerl)

Študentski šport podpirajo: Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, Assistance Coris d.o.o., Nomago d.o.o., OKS-ZŠZ, ŠOU v Ljubljani, Fundacija Študentski tolar, UKOM, Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru, Visoka šola za varstvo okolja, Inštitut in akademija za multimedije, Fiziterapevtika in Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin.

 

 SUSA
 Srečko FERLEŽ, arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button