Šport

Stephen Hendry, sedemkratni svetovni prvak v snookerju, se vrača za mize

Stephen Hendry se vrača, potem ko se je leta 2012 po 27-letni karieri že upokojil.

Enainpetdesetletni Škot Stephen Hendry, ki je prvič svetovni prvak v snookerju bil že leta 1990, je dobil povabilo. Vabijo ga, da bi naslednji dve leti nastopal na tekmovanjih svetovne serije. Na teh bo poskušal izboljšati svojo zbirko 36 turnirskih zmag. Uspešnejši od njega je le Ronnie O’Sullivan, ki ga je prehitel z zmago na letošnjem svetovnem prvenstvu.

“Navdušen sem, da se je Stephen odločil, da se vrne na turnejo. On je velikan tega športa in vem, da bodo vse oči uprte vanj vsakič, ko bo v naslednjih mesecih stopil na mizo. Lepo je vedeti, da Stephenov tekmovalni ogenj še vedno gori in glede na njegove izredne dosežke mu ni bilo prav nič težko ponuditi možnosti, da se vrne,” je nad vrnitvijo Hendryja navdušen predsednik svetovne serije Barry Hearn.

 

Hendryja so pri odločitvi najbrž podžgale tudi besede O’Sullivana, ki je avgusta pri 44 letih šestič postal svetovni prvak v snookerju, v katerih je kritiziral igro mlajše generacije. Trdil je, da je pomanjkanje kakovosti mladih igralcev, glavi razlog njegove zmage.

 

 STA
MasterTux, Pixabay
ikona snemalec World Snooker Tour

Sorodni članki

Back to top button