Šport

Los Angeles Dodgers prvič po letu 1988 zmagovalci world series

Baseballisti Los Angeles Dodgers so na šesti tekmi velikega finala severnoameriške lige MLB v Arlingtonu premagali tekmece Tampa Bay Rays s 3:1. Zmaga jim je v dvoboju na štiri zmage prinesla skupno slavje s 4:2 ter prvi naslov world series po 32 letih. Skupno pa so Dodgers slavili sedmi naslov prvaka baseballske lige v klubski zgodovini.

Los Angeles Dodgers so v letih 2017 in 2018 v finalu ostali praznih rok. Takrat so jih zaustavili Houston Astros (4:3) in Boston Red Sox (4:1). Tokrat pa so poskrbeli, da je prva zmaga v velikem finalu world series po letu 1988 ostala doma.

Trener Dave Roberts je tokrat prišel do konca na stadionu Globe Life Field v Teksasu. Zaradi koronavirusne pandemije je namreč finale prvič v zgodovini sodobnega baseballa potekal na nevtralnem prizorišču.

“To je naše leto!” je po osvojenem naslovu kričal Dave Roberts, trener Dodgers.

Za najkoristnejšega igralca (MVP) finala je bil izbran Corey Seager. Ta je po zmagi dejal: “Bilo je zelo zabavno biti del ekipe, ki je šla čez vse to, ki je tako v rednem delu kot končnici pokazala veliko energijo, zavzetost in odpornost.”

“Velikokrat smo imeli zlomljena srca v zadnjih letih, zato je ta ekipa še toliko bolj garala, da je prišla do naslova,” je dejal lovilec Austin Barnes.

Rays so povedli v prvi menjavi. Dodgers pa so v šesti zrežirali preobrat in povedli z 2:1. V osmi pa so Dodgers prišli do prednosti 3:1.

Tampa Bay Rays so drugič v klubski zgodovini nastopili v finalu za naslov in še drugič izgubili. Leta 2008 so izgubili proti Philadelphia Phillies.

 

MLB je potekala brez mehurčka in pred gledalci

Liga MLB je prva večja ameriška liga, ki je pred navijači določila svojega prvaka. V hokejski ligi NHL in košarkarski NBA so o zmagovalcih odločali na tekmah za zaprtimi vrati.

Zaradi koronavirusne pandemije je redni del baseballske sezone sicer potekal brez navijačev. Namesto običajnih 162 tekem pa so jih moštva odigrala zgolj 60. Ni bilo karantenskega mehurčka, kot v drugih ameriških športih, kot so NBA, WNBA in NHL. V MLB so ekipe potovale in nastopale na lastnih stadionih z izjemo Toronto Blue Jays, ki so se morali za to sezono preseliti v Buffalo.

Finale MLB pa so prvič v zgodovini igrali na nevtralnem prizorišču v Arlingtonu, kjer je na stadionu Globe Life Field tekme lahko spremljajo omejeno število gledalcev. Na stadionu s kapaciteto za 48.000 gledalcev si je tekme lahko v živo ogledalo po 11.000 gledalcev.

Dodgers so prve čestitke prejeli od prvakov košarkarske lige NBA, Los Angeles Lakers.

“LA je mesto prvakov, čestitamo vam za dobro opravljeno delo!” so sporočili jezerniki, njihov prvi zvezdnik LeBron James pa je prek Twitterja dodal: “Fant … ali lahko imamo, PROSIM, parado!!! Saj vem, da ne smemo imeti parade, vendar, PREKLETO, želim si praznovati z našimi navijači!!! LA je mesto prvakov.”

 

 STA
Pixabay
ikona snemalec World Series

Sorodni članki

Back to top button