Tehnologija

Tesla ni več med tistimi podjetji, ki bi omogočala vračilo blaga

Brez večje objave in izjemno potiho so se pri Tesli odločili, da prekinejo politiko sedemdnevnega vračila blaga. Kupci so lahko v sedmih dneh vrnili vozilo in dobili v celoti povrnjene stroške. Zakaj je Tesla ukinila vračilo blaga?

Vračilo blaga ni več mogoče

Pri Tesli so se nedavno odločili, da prenehajo z drzno politiko vračila blaga. Ta je kupcem njihovih električnih vozil omogočala, da v sedmih dneh vrnejo vozilo in brez vprašanj dobijo povrnjene vse stroške nakupa. Ta bleščeča marketinška strategija je bila izjemno samozavestna poteza, ki so jo uvedli pred leti.

V njihovem pravilniku je družba zapisala, da vozniki Tesle vozijo enega najnaprednejših, najučinkovitejših in najvarnejših vozil, ki jih je moč kupiti. Verjamejo, da se bodo kupci v svojem vozilu počutili odlično. Zato jim ponujajo čas, da doživijo in uživajo v njem. Če pa s svojim vozilom ne bi bili zadovoljni, lahko izkoristijo vračilo blaga in avtomobil v 7 koledarskih dneh vrnejo.

Lani je Elon Musk na svojih socialnih omrežjih ta člen pravilnika uporabil celo kot marketinško potezo in z njim oglaševal nov model S. Kupci so lahko vozilo vrnili in dobili v celoti povrnjene stroške. Seveda, če na njem ni bilo poškodb in prevozili manj kot 1000 milj.

Po poročanju Electreka pa so se pri Tesli odločili, da vračilo vozila ukinejo. Odsek spletne strani, kjer je bilo prej možno dostopati do pravilnika, sedaj ne obstaja. Le preusmeri te nazaj na splošno stran za pomoč. Če bodo kupci hoteli vrniti vozilo, se bodo morali obrniti na Teslin oddelek za popravila, še navajajo v Electreku.

Zakaj nenadna sprememba politike?

Nenavadno je, da si se pri Tesli tako na hitro odločili, da ukinejo vračilo vozila. Predvsem zato, ker so se s tem razlogom na veliko širokoustili, kako samozavestni so, da bodo ljudje uživali v njihovih vozilih.

Tesla je sicer čez leta poskrbela za nadgradnjo svoje politike, s čimer so se želeli zaščititi pred izkoriščanjem svojega sistema. Vseeno pa ni jasno, ali je to razlog za ukinitev in koliko ljudi je v vseh teh letih vozilo dejansko vrnilo.

Navadno bi o tem povprašali službo za odnose z javnostmi. Vendar so pri Tesli pred kratkim ukinili ta oddelek, s čimer so postali tudi eno izmed prvih podjetij v avtomobilski industriji, ki se je odločilo za ta korak.

 

DOSTOP.si / UJ
Pexels

Sorodni članki

Back to top button