Šport

Dres Michaela Jordana prodali za rekordno najvišjo ceno med športnimi predmeti

Dres legendarnega ameriškega košarkarja Michaela Jordana so na dražbi v sloviti hiši Sotheby's v ZDA prodali za doslej najvišjo ceno, ki jo je dosegel športni predmet - 10,1 milijona dolarjev. Gre za dres s prve tekme finala prvenstva severnoameriške košarkarske lige NBA leta 1998, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Pred tem je rekordni znesek dosegel dres argentinskega nogometaša Diega Maradone, ki ga je nosil na svetovnem prvenstvu 1986, ko je v četrtfinalu dosegel odločilni gol proti Angliji in ki je šel v zgodovino kot božja roka. Kupec je zanj odštel 9,3 milijona dolarjev. Dres Michaela Jordana je to eno še nekoliko zvišal, na 10,1 milijona dolarjev.

“V tednu dni, odkar smo najavili dražbo, je bilo čutiti veliko zanimanje. Ne le pri ljubiteljih športa, pač pa tudi pri zbirateljih, ki se zanimajo za redke predmete iz zgodovine,” je v zvezi s tem povedal Brahm Wachter iz že omenjene dražbene hiše.

V osnovi so poznavalci pričakovali, da se bo dres Michaela Jordana prodal za tri do pet milijonov dolarjev. V finalu prvenstva 1998 so Chicago Bulls na krilih Jordana premagali Utah Jazz s 4:2.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button