Šport

Maribor poskrbel za nepozaben sprejem prvaka Tima Gajserja

Na Trgu svobode je veliko število navdušenih Mariborčanov poskrbelo za slavnostni sprejem svetovnega prvaka Tima Gajserja. Tekmovalne sezone v elitnem razredu MXGP še sicer ni konec, a najboljšega motokrosista zaradi velikega vodstva v točkah ne more premagati več nihče.

V Mariboru se je zbralo veliko število navijačev svetovnega prvaka Tima Gajserja, ki so z navdušenjem poskrbeli za njegov slavnostni sprejem na Trgu svobode. Novopečen prvak je povedal, da je izjemno zadovoljen z doseženim uspehom in se zahvalil vsem navijačem. Na trgu ga je presenetila tudi znana slovenska skupina Mi2. Tim Gajser je že pred zaključkom sezone zmagal v razredu MXGP, kar pomeni, da je v tej kategoriji svetovni prvak že drugič.

Trg Svobode napolnili ljubitelji motošporta

Hitro se je polnil Maribor, ki je nestrpno čakal na sprejem svetovnega prvaka. Ta je sicer nekoliko zamujal, ker se je moral zadržati pri županu in novinarjih. A množice to ni motilo, saj je navijaško vzdušje poskrbelo, da so se vsi zabavali. Tim Gajser je slavnostni sprejem začel s svojim zmagovalnim motorjem, nato pa se je med navijači sprehodil po rdeči preprogi. Ljubitelji športa so z raznovrstnimi rekviziti in glasnimi vzkliki poskrbeli za izjemno vzdušje.

Tim je med drugim povedal, da je zvozil svojo sanjsko sezono. Ta še sicer ni končana, a sedaj, ko je že zmagal, lahko v preostalih dveh dirkah zares uživa. Zahvalil se je tudi navijačem, ki ga spremljajo na vsakem koraku in spodbujajo. Najboljšemu slovenskemu motokrosistu se je zahvalil tudi mariborski župan Saša Arsenović.

Tim Gajser se je za uspeh zahvalil tudi navijačem, češ da ga spodbujajo na vsakem koraku. Tim Gajser| Zastave so v zraku plapolale že dolgo preden je Tim prišel.

Tima Gajserja, Maribor, slavnostni sprejem, prvak, mi2, mxgp, amzs, motošport, Tim Gajser | Tim Gajser se je za uspeh zahvalil tudi navijačem, češ da ga spodbujajo na vsakem koraku.
Tima Gajserja, Maribor, slavnostni sprejem, prvak, mi2, mxgp, amzs, motošport, Tim Gajser| AMZS je poskrbel za dobro pripravljenost navijačev ob prihodu svetovnega prvaka.
| Timu se je zahvalil tudi mariborski župan Saša Arsenović.
| V čast najboljšemu motokrosistu je zapela tudi skupina Mi2.

  Kot presenečenje na trgu zapela skupina Mi2

  Za vse, kar je naredil za slovenski motošport in Slovenijo na splošno, se je svetovnemu prvaku zahvalil tudi predsednik avto-moto zveze Anton Breznik. Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec pa je povedal, da se je Timu odprlo nebo in je za njim samo še vesolje.

  Za presenečenje je poskrbela znana skupina Mi2, ki je zapela svoje stalne hite kot so Čista jeba in Pojdi z menoj v toplice. Z glasbo in dobrim vzdušjem je Maribor praznoval še pozno v večer. Slavnostni sprejem je organizirala Avto-moto zveza Slovenije (AMZS).

  Zmagovalca sicer čakata še dve dirki

  Tim Gajser je naslov svetovnega prvaka pridobil 18. avgusta na dirki v Imoli. Na Veliki nagradi Italije je namreč v prvi vožnji končal na petem mestu, kar je pomenilo, da je pridobil dovolj točk, da je uradno postal svetovni prvak. Naslov v razredu MXGP je sicer osvojil že drugič, prvič je to storil že leta 2016. Leto pred tem pa je postal svetovni prvak v razredu MX2.

  Letošnje tekmovalne sezone pa še ni konec. Trenutno ima Gajser 709 točk, sledi pa mu Švicar Jeremy Seewer s 511 točkami. Premagati ga ne more več, a za končno število točk bomo morali počakati na preostali dve dirki. Gajser je tako izjemno število točk v pridobil z veliko dobro prevoženimi dirkami. Na kar devetih dirkah si je namreč privozil prvo mesto.

   

   Mojca KUPČIČ
   Mojca KUPČIČ

  Mojca Kupčič

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button