Šport

Tyson in Holyfield bi se lahko ponovno srečala v ringu

Legendarna ameriška boksarja in nekdanja svetovna prvaka v težki kategoriji Mike Tyson in Evander Holyfield sta začela pogovore o vrnitvi v ring pri 53 oziroma 57 letih. Oba sta v zadnjih tednih večkrat dejala, da si želita nazaj v ring zaradi dobrodelnih razlogov.

Kot možna Tysonova tekmeca sta se sicer omenjala tudi novozelandska ragbijska zvezda Sonny Bill Williams in oče boksarja Tysona Furyja, John Fury. A največje zanimanje je požela najava obračuna starih tekmecev iz ringa. Holyfield je pogovoru za oddajo The 3 Point Conversation podcast razkril, da so se začeli pogovori za dvoboj s Tysonom, ki bi bil ekshibicijski in dobrodelne narave.

“Nismo še dogovorjeni, ampak vse gre v tej smeri,” je dejal Holyfield in dodal: “Nimam nič proti temu, da naredimo nekaj podobnega.” Poudaril je, da denar pri tem ni glavno vodilo.

Doslej sta se Tyson in Holyfield merila dvakrat

Mnogi se še spomnijo njunega dvoboja iz leta 1997, ko je Tyson v ob koncu tretje runde odgriznil del Holyfieldovega uhlja. Zaradi tega in zaradi ponovnega ugriza so morali prekiniti dvoboj. To je bil drugi njun dvoboj, prvega je sedem mesecev pred tem dobil Holyfield s tehničnim nokavtom v 11. rundi.

Holyfield je v karieri imel 57 borb, 44 jih je dobil, deset izgubil, dvakrat je remiziral. Enkrat pa je bil boj prekinjen. Tyson je ring 50-krat zapustil kot zmagovalec, izgubil pa je le šest dvobojev.

 

 STA
 Pixabay
ikona snemalec HDboxHL

Sorodni članki

Back to top button