Šport

Dumoulin potrdil, da gre na Vuelto tudi Roglič

Najboljši kolesar na svetu Slovenec Primož Roglič, ki je v nedeljo osvojil prestižno enodnevno klasiko Liege - Bastogne - Liege, bo tudi letos nastopil na španski Vuelti, danes piše MMC. Novico, da bo Roglič tekmoval na dirki po Španiji, ki jo je lani osvojil, je za nizozemsko televizijo razkril njegov moštveni kolega Tom Dumoulin.

Kot poročanje nizozemske televizije povzema MMC, je nizozemski kolesarski zvezdnik Dumoulin v TV-oddaji razkril načrte Jumbo-Visme za špansko pentljo. “Če bom boljši na Vuelti, bo vozil zame. Če pa bo Primož znova boljši, potem bomo imeli isti scenarij kot na dirki po Franciji,” pravi Dumoulin.

“Nočem voziti zase in končati na sedmem mestu, če bi bil on pa četrti, pri čemer mu pa sam ne bi prav nič pomagal,” je za TV-omizjem poudaril Dumoulin, piše MMC.

Letošnja 75. dirka po Španiji je zaradi koronavirusne pandemije prestavljena iz konca avgusta na konec kolesarske sezone. Start dirke bo 20. oktobra v Baskiji. Po le 18 etapah pa se bo španska pentlja, ki se delno prekriva z Girom, v Madridu končala 8. novembra.

 

 STA
s.yuki / CC BY

Sorodni članki

Back to top button