Šport

12. Seltronov nočni tek na Kalvarijo zabeležil nov rekord

Tradicionalni tek po 454 stopnicah na Kalvarijo je Univerzitetna športna zveza Maribor že 12. leto izpeljala uspešno!

Padel je 10 let star rekord

V lanski korona sezoni, tik pred jesenskim lockdownom, so se organizatorji zaradi okoliščin odločili, da bo dogodek podnevi. Letos se je 12. Seltronov nočni tek po stopnicah na Kalvarijo vrnil v podobi, kot smo ga vajeni – stopnice so se kopale v soju luči in svetlobnih efektov, ki jih je možno občudovati tudi iz Pohorja na drugi strani mesta. Mariborčani in ostali pa so spet dokazali, da so željni tovrstnih dogodkov, saj se je teka udeležilo 250 odraslih in 70 otrok.

»Vsak je zmagovalec,« poudarja Klemen Tasič, vodja projekta 12. Seltronov nočni tek po stopnicah na Kalvarijo pri Zdravi zabavi. »Pa vendar, nismo pričakovali, da bo letos izboljšan rekord nočnega teka, ki ga je Matjaž Mikloša dosegel 10 let nazaj.« Klemen Španring je namreč odtekel 1:42,41 in tako postavil nov rekord proge. Matjaž Mikloša, ki je dosegel 4. rezultat, mu je od srca čestital.

Dogodek Zdrava zabava organizira že 12 let in je vsa leta brez startnine. Med športniki in domačini je dobro poznan, saj ga tudi če ne sodelujejo, toplo pozdravljajo.

Klemen Španring, rekord, tek na Kalvarijo, stopnice na Kalvarijo, rekord teka na Kalvarijo, nočni tek
Med dekleti je slavila Martina Potrč.

Rezultati

Ženske:

1 Martina Potrč  2:34,50
2 Valentina Videčnik 3:00,27
3 Tjaša Merhar 3:02,18

Moški:

1 Klemen Španring 1:41,41
2 Andrej Koželj 1:47,00
3 Simon Kmet 1:49,76

Zdrava zabava
Marko PIGAC

Sorodni članki

Back to top button