ŠportŠtipendije

OKS razpisuje štipendije za tekmovalne športnike in športnice

Projekt štipendij za športnike in športnice v Republiki Sloveniji, katerega organizacijsko od leta 1999 izvaja Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje znanost in šport v RS ter Fundacijo za financiranje športnih organizacij v RS, predstavlja sistemsko podporo športnikom, ki se ukvarjajo s tekmovalnim športom in so usmerjeni v doseganje vrhunskih športnih rezultatov.

Javni razpis za pridobitev in podaljšanje pravice do štipendije za športnike in športnice v Republiki Sloveniji za šolsko/študijsko leto  2022-2023 je pripravljen na podlagi obstoječega Pravilnika o štipendiranju športnikov in športnic v Republiki Sloveniji. Osnovne zahteve razpisa vezane na rezultatske zahteve (merila) in ključni atributi (pogoji) za pridobitev/podaljšanje štipendije so nespremenjeni. Javni razpis pa je nadgrajen s postopkom za izpolnjevanje in oddajo vloge in dokumentacije v celoti v elektronski obliki.

Elektronsko vlogo oz. spletni obrazec z vsemi zahtevanimi prilogami morajo kandidati elektronsko oddati po postopku, opisanem v Javnem razpisu in sicer najkasneje do 5. 10. 2022, do 23.59 ure.

Prijaviš se lahko, če imaš status perspektivnega, mednarodnega, svetovnega ali olimpijskega razreda kategoriziranega športnika po veljavni evidenci registriranih in kategoriziranih športnikov. Hkrati si moral biti v obdobju od 1. septembra 2021 do 31. avgusta 2022 član državne reprezentance Republike Slovenije in doseči enega izmed rezultatov, opisanih v razpisu.

Štipendije so namenjene učencem, dijakom in študentom, ki se izobražujejo v Republiki Sloveniji ali v tujini.

Več o vsebini in postopku razpisa lahko preberete na povezavi.

OKS
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button