FotoGlasba

Neil Zaza zaključil evropsko turnejo in navdušil poslušalce na Štuku

Na Štukovem odru je nastopil mojster melodičnega rocka in rokovanja s kitaro, Neil Zaza. Z nastopom pred mariborsko množico je zaključil letošnjo evropsko turnejo, kmalu pa se odpravlja tudi čez lužo. Svetovno cenjen glasbenik je poskrbel za večer, ko so se poslušalci pod odrom spraševali "kako lahko vse to zaigra le z dvema rokama in enim inštrumentom?"

Torkov večer je med trenutnim zimskim izpitnim obdobjem s svojim nastopom popestril kitarist Neil Zaza. Na Štuk je privabil ljubitelje rocka, kitarskih rifov in dobre zabave. S približno uro in pol trajajočim koncertom je pokazal svoje sposobnosti obvladovanja inštrumentalne kitare, ki ji s svojim igranjem daje povsem novo globino. Spremljala ga je skupina dobro uigranih glasbenikov  (na bobnih in basu) in skupaj so ustvarjali glasbeno “magijo”.

Mojstrsko obvladovanje strun

Eden izmed vrhuncev koncerta so bili virtuozni kitarski soli, s katerimi je Zaza pokazal, zakaj je v preteklosti sodeloval z velikimi glasbenimi imeni kot so Joe Satriani, Eric Clapton in Steve Vai.

Štuk, Metal, rock, inštrumentalni rock, Eric Clapton, ProDUHcija, koncert, glasba
Zaza se je ponovno izkazal za mojstra igranja električne kitare.

Koncert je organizirala ProDUHcija v sodelovanju s Štukom, Zaza pa je poleg bolj znanih pesmi (kot je Take on me) zaigral repertoar ostalih. Med drugim se je pošalil, da mora zaigrati tudi nekaj italijanskega – italijanskima članoma skupine “na čast”.

Se kdo še sprašuje, kdo je Neil Zaza?

Ameriški kitarist, ki se z glasbo ukvarja že več kot trideset let, je poznan predvsem po tehnično brezhibnem igranju in prirejanju klasičnih glasbenih del. Klasična dela avtorjev kot sta Mozart in Bach priredi za izvedbo na inštrumentih. Obstoječim delom s tem doda pridih modernih glasbenih slogov kot sta metal in inštrumentalni rock.

Štuk, Metal, rock, inštrumentalni rock, Eric Clapton, ProDUHcija, koncert, glasba
Evropska turneja je končana, z 28. februarjem se začenja koncertiranje po Severni Ameriki.

S koncertom je zaključil letošnjo turnejo po Evropi. V okviru koncertiranja je med drugim obiskal Nemčijo, Italijo, Slovaško in Češko republiko. Neil Zaza pa tudi v prihodnjih tednih ne bo počival – konec februarja namreč začne enomesečno turnejo po ameriških in kanadskih odrih, kjer bo prepričeval s svojimi kitarskimi akrobacijami in triki tudi preko luže.

 

Sara VOCOVNIK
Patrik KOCIPER
ikona snemalec Boris OČKERL

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button