GlasbaKultura

Biografski film o Amy Winehouse bo režirala njena prijateljica Sam Taylor-Johnson

Režiserka filma Petdeset odtenkov sive Sam Taylor-Johnson se bo lotila režije biografskega filma o Amy Winehouse. V filmu, ki naj bi nosil naslov Back to Black, bo prikazan vzpon in tragična smrt pevke, ki je bila režiserkina tesna prijateljica. Scenarij naj bi bil že končan, izbira igralcev pa je še v začetni fazi.

Po pisanju britanskega časnika TheGuardian film nastaja ob podpori pevkine družine, vključno z njenim očetom MitchemWinehousom. Oče je bil sicer zelo kritičen do z oskarjem nagrajenega dokumentarca AsifaKapadie Amy iz leta 2015. V intervjuju za Guardian ga je pred leti označil za groznega, oster je bil tudi do svoje upodobitve, češ, da ga je film prikazal v najslabši možni luči.

“Zdaj pa bomo lahko proslavili izjemno življenje in nadarjenost Amy,” je izrazil zadovoljstvo pevkin oče. Prepričan je, da lahko resnična zgodba o njeni bolezni pomaga številnim, ki se soočajo s podobnimi težavami.

Pevkino življenje je želelo na platno preliti že več filmskih ustvarjalcev, a so vsi poskusi padli v vodo. Med drugim se je obetal tudi film z NoomiRapace v vlogi Amy, ki se prav tako ni uresničil.

Amy Winehouse je mednarodno slavo dosegla z albumom Back to Black leta 2006. Na njem je med drugim tudi skladba Rehab, ki opisuje njen boj z odvisnostjo.

Nazadnje je nastopila na festivalu Tuborg v Beogradu 18. junija leta 2011. Koncertu, na katerem je nerazločno izgovarjala besedila ter pozabila imena članov spremljajoče zasedbe, je sledila odpoved evropske turneje. Pevko so 23. julija našli mrtvo na njenem domu v Londonu. Umrla je zaradi zastrupitve z alkoholom, stara 27 let.

STA
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button