Glasba

Platforma Dreamstage s koncerti v živo

V času pandemije koronavirusa so številni organizatorji kulturnih dogodkov prešli na virtualno raven. Ustanovitelji nove platforme za pretočno glasbo, med katerimi je tudi nemški violončelist in umetniški vodja Jan Vogler, želijo koncept vzpostaviti tudi zunaj krize.

Ob začetku delovanja platforme Dreamstage bodo ponudili 30 dogodkov z glasbeniki, ki delujejo na področjih klasične, svetovne in jazzovske glasbe. Med njimi so Pape Diouf, Helene Grimaud, Ute Lemper, Gil Shaham in Vogler, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Vstopnina za njihove koncerte bo znašala 25 dolarjev oziroma 21 evrov. Kmalu pa jim bodo dodali še koncerte pop, rock in hip hop glasbe, napovedujejo ustanovitelji. Stik med občinstvom in umetniki nameravajo vzpostaviti prek družbenih omrežij in možnosti, kot so klepeti, aplavzi in emotikoni.

Na platformi Dreamstage bodo na voljo samo koncerti v živo, prvi bo 22. avgusta.

Platformo so ustanovili nekdanji član uprave družbe Bertelsmann in nekdanji menedžer založbe Sony Music Thomas Hesse, intendant glasbenega festivala v Dresdnu Vogler in Scott Chasin. “Glasbenike vseh zvrsti je močno prizadela kriza covida-19. Umetnikom ponujamo možnost, da spet nastopijo, da ponovno stopijo v stik z občinstvom in spet zaslužijo – z vznemirljivo dolgoročno perspektivo,” je v izjavi povedal izvršni direktor Hesse.

Projekt “ni vmesna rešitev v času omejenih možnosti nastopanja, ampak dolgoročen, popolnoma nov koncept prireditve”, je še poudaril. Na platformi bodo na voljo samo nastopi v živo, brez vnaprej posnetih koncertov. Prvega bo v soboto odigral Vogler skupaj s pianistko Helene Grimaud, še poroča APA.

 

 STA
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button