GlasbaZabava

Kaos s Kreslinom praznoval dvajsetko!

Bar Kaos je že dve desetletji stičišče okoliških rokerjev vseh generacij.

Vlado Kreslin, legendarni mož s klobukom, se je pred večstoglavo množico poklonil dvajsetim letom dogodivščin v priljubljeni štajerski rok kleti.

Petek je bil za štajerske in okoliške rokerje praznik, ne le, ker je pač petek, temveč tudi, ker je obletnico delovanja je obeležil priljubljeni bar Kaos – klet, ki te s svojim unikatnim (in dobesedno) underground vajbom vabi v dimenzijo, kjer se čas ne meri v urah, temveč v rundah biljarda in odšpilanih komadih. Že dvajset let ljudje vstopajo med pred nekaj leti prenovljene zidove in, včasih po neumnosti, včasih po modrosti, uspejo priti ven šele naslednjega jutra. Kaos pač.

In prav za njih štajerska rok klet za svoj rojstni dan vsako leto pripelje enega izmed old-school rokerjev, da pridejo pogledat celo tisti, ki že dolgo niso videli notranjosti bara. S Kaosom so tako že praznovala imena, kot so Adi Smolar, pa Pero Lovšin, letos pa je novo Kaos leto otvoril prekmurski, ali bolje kar vseslovenski Bob Dylan, Vlado Kreslin, ki je Kaos napolnil že sredi lanskega septembra in na njegovem majhnem odru pustil nepozaben pečat, podobno kot ga je v svoji dolgi karieri pustil že na celotni domači glasbeni sceni.

Od tistih objemajočih se … | Vlado Kreslin @ KAOS
… do poskočnih, že skoraj ponarodelih komadov. | Vlado Kreslin @ 20 let KAOS
Rokerji vseh generacij so se poklonili 20 letom Kaosa.  | KAOS 20 let
Mladi mariborski študent Leon Ašenberger je s svojo kitaro ogrel publiko.  | Leon Ašenberger @ KAOS 20 let

  Še pred njim je pred nekaj stoglavo množico za ogrevanje stopil Leon Ašenberger, mariborski študent, na dobri poti, da bo nekoč tudi sam stal na odru v glavni vlogi večera. Po nekaj odšpilanih je stolček predal možu s klobukom, ki je, kot zna le redkokdo, množico pod intimno majhnim odrom popeljal na pot skozi kalejdoskop emocij, v katerem ni manjkalo niti tiste prave rokerske energije, skakanja in dvigovanja rok, ki odnese klobuke iz glav. Z izjemo tistega kultnega črnega, seveda, ki je vztrajno počival na njegovi glavi. In je zašpilal, nedvoumno samosvoje, pa vendar že praktično ponarodele »Poj mi pesem«, »Tisoč let«, pa seveda »Od višine se zvrti«, vmes še kakšno rekel z občinstvom, z nekaterimi pa celo odpel pesem ali dve. Skratka, tista pristna domača energija, na katero pomislimo, ko nekdo omeni Kaos, tista, zaradi katere je prostor sploh postal tako priljubljeno zbirališče okoliških ljubiteljev rocka.

  Vse najboljše Kaos!

   

  Klara AVSEC
   Klara AVSEC

  Sorodni članki

  Back to top button