NoviceZabava

Ftrgatev 2022: totalna mariborska ftrgancija že šestič!

Letos že šesta Ftrgatev je ponovno postregla z odlično kombinacijo glasbe, zabave, športa in tradicionalne dobrodelnosti. Večer se je začel s skejtanjem, končal pa z nastopi skupin Koala Voice, Siddharta in S.A.R.S.

Klub mariborskih študentov (KMŠ) je že šestič organiziral praznik ftrgancije, dogodek, za katerega so obljubili, da bo poskrbel za adrenalin in glasbeno ekstazo. In obljuba je bila izpolnjena.

Začelo se je z rolkarskim natečajem na Štuku. Ta se je za en večer prelevil v pravi skejt park, v katerem so vrsto svojih trikov pokazali prijavljeni skejterji. Tisti, ki so s svojimi skejterskimi vragolijami najbolj prepričali, so bili nagrajeni z nagradami nagradnega sklada v višini 1500 evrov. Ker se tudi skejterji radi zabavajo ob dobri glasbi, pa je po tekmovanju sledila še SK8 contest afterica z Vazzom in Glassmundom.

Ftrgatev, Ftrgatev 2022, Sk8 contest, Štuk, skejt, skejtanje
S Sk8 contestom so tekmovalci oživljali skejtersko kulturo in navduševali s triki.

Osrednje dogajanje pa malce južneje, v UŠC Leona Štuklja

Nekje v podobnem času se je začelo dogajati tudi na osrednjem prizorišču večera, v dvorani UŠC Leona Štuklja. Kot prvi so na oder stopili Koala Voice, četverica iz Zasavja, ki je poskrbela za indie začetek večera.

Ftrgatev, Ftrgatev 2022, Koala Voice
Kot prvi so nastopili Koala Voice, ki so razgreli zbirajočo se množico.

Nato je nastopila priljubljena Siddharta in v množici ni bilo nikogar, ki ne bi poznal vsaj nekaj izmed njihovih kultnih hitov. Ledena, Na soncu ali morda Platina?

Ftrgatev, Ftrgatev 2022, Siddharta
Siddharta je večletna stalnica slovenske glasbene scene, ki še vedno privablja množice.

Nastope velike glasbene trojice večera so zaključili S.A.R.S., ki smo jih na mariborskih odrih že začeli pogrešati. O nastopu beograjskih muzičarjev verjetno ni potrebnega posebnega izgubljanja besed – ko na oder stopi njihov Žarko z ekipo glasbenih mojstrov, množica vedno znova ponori.

Ftrgatev, Ftrgatev 2022, SARS, S.A.R.S.
Beograjski S.A.R.S. vedno postreže s kombinacijo energičnih in mirnih skladb.

Večerno glasbeno dogajanje je za zaključek popestrila še trojica lokalnih DJ-ev. Začel je DJ Mattias, stari znanec Ftrgatve, za njim pa sta nastopila še UnibuU in Doublez.

Ftrgatev ponovno z dobrodelno noto

Kot je za Ftrgatev že tradicionalno, je tudi letos ta praznik ftrganih po duši potekal v dobrodelnem duhu. Na dobrodelnem šanku se je tokrat zbiralo za dvojčka Nika in Jana, ki živita s cerebralno paralizo. Izkupiček prodanih špricerjev in kokic bo namenjen njunim pripomočkom in terapijam, ki jih fantka potrebujeta. S špricerji in kokicami so obiskovalci zbrali 650 evrov, Klub mariborskih študentov pa je ta znesek še podvojil. Jan in Nik bosta tako prejela 1300 evrov sredstev.

Ftrgatev, Ftrgatev 2022, koncert
Petkova Ftrgatev je bila popolna priložnost za odklop po delovnem tednu.

Poleg ponudbe pijače pa je bilo poskrbljeno tudi za prazne želodčke, saj so se pri vhodu daleč naokoli širile omamne vonjave food trucka Skunk Urban Kitchen. In siti ter potešeni smo se počasi, seveda že proti krepko po četrti uri, odpravili domov – naslednji Ftrgatvi naproti.

Celotno fotogalerijo si lahko ogledaš tukaj.

Sara VOCOVNIK
Marcel VRBNJAK

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button