Zabava

Ftrgatev 2021: udaren povratek odlične glasbe in dobrodelnosti

Klub mariborskih študentov (KMŠ) se je po letu premora vrnil s peto zaporedno Ftrgatvijo. Tudi tokrat je dogajanje na Štuku združilo odlično glasbo in dobrodelnost. Na dobrodelnem šanku se je zbiralo sredstva za rehabilitacijo in terapije male Lane, za izvrsten glasbeni program pa so poskrbeli Žan Videc in WTFunk Band, Vlado Kreslin in Mali bogovi ter CHRNS.

Po letu premora se je vrnila Ftrgatev, tradicionalni projekt KMŠ-ja, s peto zaporedno izvedbo enega izmed najbolj poznanih mariborskih dogodkov za mlade. Tokrat je potekala na Štuku, priljubljenem dnevnem in večernem zbirališču mladih in mladih po duši.

Vse najboljše, KMŠ!

Letošnja Ftrgatev je potekala v okviru Festivala pune ftrganih, ki je zajemal šest dogodkov ob 25. obletnici Društva KMŠ. Zaključek festivala je po bogatem programu dogodkov v oktobru predstavljala prav Ftrgatev, dobro znana in priljubljena mešanica ftrgancije, glasbe in dobrodelnosti.

KMŠ, Ftrgatev, Društvo KMŠ, glasba, Ftrgatev 2021, glasba, dobrodelnost, Žan Videc, WTFunk band, Vlado Kreslin, Vlado Kreslin in Mali Bogovi, Mali bogovi, CHRNS, Štuk
Črn klobuk, črna kitara in množica legendarnih pesmi: Vlado Kreslin.

Niti tokrat ni bila pozabljena dobrodelna nota

Poleg odlične zabave je bilo, kot v preteklih letih, poskrbljeno, da študenti tudi letos niso pozabili na dobrodelnost. Organizatorji so se odločili, da bo dobrodelno zbiranje denarja tokrat potekalo za deklico Lano, ki je pred štirimi meseci med nesrečo s kolesom utrpela hude poškodbe možganov. Denar, ki je bil zbran na dobrodelnem šanku, bo tako namenjen pokrivanju dela rehabilitacij in terapij, ki jih deklica potrebuje.

Občinstvo ogrel Žan Videc z WTFunk Bandom

Glasbeni del Ftrgatve je začel Žan Videc, mariborski vokalist in multiinstrumentalist, v spremljavi WTFunk Banda. Množico pod odrom je s funky priredbami znanih pesmi dobro ogrel za večer, ki je sledil.

KMŠ, Ftrgatev, Društvo KMŠ, glasba, Ftrgatev 2021, glasba, dobrodelnost, Žan Videc, WTFunk band, Vlado Kreslin, Vlado Kreslin in Mali Bogovi, Mali bogovi, CHRNS, Štuk
Žan Videc z WTFunk Bandom je množico ogrel z dobro poznanimi pesmi, med njimi se je znašla tudi kakšna Marleyeva klasika.

Osrednje zvezde večera: Vlado Kreslin in Mali Bogovi

Sledil je nastop starega znanca Ftrgatve, Vlada Kreslina. Gospod s črno kitaro, črnim klobukom in odličnim repertoarjem že skoraj ponarodelih pesmi, je navdušil tudi tokrat. S spremljavo skupine Mali Bogovi so kot običajno navdušili in pošteno zatresli stene dvorane Štuk.

KMŠ, Ftrgatev, Društvo KMŠ, glasba, Ftrgatev 2021, glasba, dobrodelnost, Žan Videc, WTFunk band, Vlado Kreslin, Vlado Kreslin in Mali Bogovi, Mali bogovi, CHRNS, Štuk | Za udarno sredico večera je poskrbel Vlado Kreslin z Malimi bogovi…
KMŠ, Ftrgatev, Društvo KMŠ, glasba, Ftrgatev 2021, glasba, dobrodelnost, Žan Videc, WTFunk band, Vlado Kreslin, Vlado Kreslin in Mali Bogovi, Mali bogovi, CHRNS, Štuk | … večer pa je zaključil DJ in producent CHRNS.

  CHRNS do nedeljskega jutra

  Kot zadnji je nastopil Urban Kralj z umetniškim imenom CHRNS, mariborski DJ in producent. CHRNS, ki mu niso tuji niti mednarodni odri niti največja imena kolegov v poslu (občinstvo je med drugim na primer ogreval za Martina Garrixa), je navdušil tudi domače občinstvo.

  Sara VOCOVNIK
  Nejc VEHOVEC
  ikona snemalec Nejc VEHOVEC

  Sara Vocovnik

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button