FotoVideoZabava

Ftrgatev vsako leto boljša in vedno bolj ftrgana!

Odvila se je že četrta zaporedna Ftrgatev v organizaciji Kluba mariborskih študentov (KMŠ). Ponovno je združila šport, dobrodelnost in glasbo. Dogajanje je otvoril Ftrgatev Sk8 contest, dobrodelno noto je dodalo zbiranje sredstev za šestletnega Gala, večerni program pa so popestrili Vlado Kreslin, Mi2 in S.A.R.S..

KMŠ je že četrto zaporedno leto organiziral eno izmed najbolj priljubljenih zabav za mlade – Ftrgatev. “Predpriprav na ponedeljkovo martinovanje” se je udeležila množica študentov in drugih mladih po srcu. Ti so povsem zapolnili dvorano UŠC Leona Štuklja. Tudi letos je Ftrgatev združevala elemente športne dejavnosti, dobrodelnosti in glasbe.

Ftrgatev Sk8 contest v dvorano Štuk privabil ljubitelje rolkanja

Dnevni del programa se je začel z rolkarskim tekmovanjem. Tekmovanje, ki ga je KMŠ organiziral v sodelovanju s Slovensko rolkarsko zvezo, je pritegnil vrsto slovenskih in tujih rolkarjev. Tako je bilo mestu z najsodobnejšim skate parkom v državi ponovno omogočeno slavljenje tega urbanega športa in njegove kulture.

Ftrgatev Sk8 contest, Mi2, Štuk, UŠC Leona Štuklja, Vlado Kreslin, S.A.R.S., KMŠ, Chris Khan, Mladi bogovi
Že drugo leto zapored je skejtanje bilo osrednja športna tema Ftrgatve.

Prijavljeni tekmovalci (med njimi tudi aktualni slovenski državni prvak Chris Khan), so se potegovali za praktična darila in nagrade iz nagradnega sklada v višini 1500 EUR. Denar je bil razdeljen med tekmovalce, ki so izvedli najboljše trike.

Tekmovalnemu delu je sledil after party, kjer so glasbo vrteli OYGN (Mito in YNGFirefly) ter DJ Polner.

Tudi letos dogodek obogatila dobrodelna nota

V sklopu Ftrgatve je tudi letos potekalo dobrodelno zbiranje denarja. Le-ta bo tokrat namenjen šestletnemu Galu. Deček zaradi prirojene deformacije obeh rokic potrebuje operacijo. Obiskovalci so lahko z nakupom dobrodelnega špricerja in kokic (sponzorirano iz strani kleti Radgonske gorice in Mariboxa) prispevali v sklad za Gala.

Med večernim programom je bila razglašena vsota zbranega denarja na Dobrodelnem šanku. Ta je nekje do druge ure zjutraj znašala več kot 800 evrov. Do konca noči se je vsota dvignila na 940 evrov. Da je vsota dosegla okroglih 1000 evrov, pa je poskrbel KMŠ, ki se je odločil darovati preostali delež in tako število iz trimestnega spremeniti v štirimestno.

Večer poln dobre glasbe

Glasbeni del večera je s svojim nastopom otvoril vsem dobro znan gospod s klobukom in kitaro, Vlado Kreslin. Prekmurski glasbenik, ki ima za sabo leta dolge in uspešne kariere, še vedno ve, kako pritegniti (tudi mlado) množico. Nastopil je s skupino Mladi bogovi. Obiskovalce so v prihodnje dogajanje povedli z zbirko Kreslinovih, nekaterih že skoraj ponarodelih pesmi.

Ftrgatev Sk8 contest, Mi2, Štuk, UŠC Leona Štuklja, Vlado Kreslin, S.A.R.S., KMŠ, Chris Khan, Mladi bogovi
Vlado Kreslin – v značilni opravi s klobukom in kitaro.

Mi2 kot običajno navdušili

Sledil je nastop skupine Mi2. Z množico pesmi, ki jih pozna vsak (predvsem štajerski) študent so v svojem vrhunskem slogu napovedali naslednje nastopajoče. Manjkala ni nobena od klasičnih Pojdi z menoj v toplice, Pa si šla, Sladka kot med

Ftrgatev Sk8 contest, Mi2, Štuk, UŠC Leona Štuklja, Vlado Kreslin, S.A.R.S., KMŠ, Chris Khan, Mladi bogovi
Mi2 vedo, kako navdušiti množico. Predvsem množico iz koncev, od koder prihajajo tudi sami.

S.A.R.S. zaključili večer

Kot zadnja je nastopila skupina S.A.R.S., skupina iz Beograda, ki je od leta 2006 do danes postala ena izmed najbolj iskanih glasbenih zasedb področja bivše Jugoslavije. Poleg starih Buđav lebac, Lutka in Ratujemo ti i ja, so predstavili tudi nove skladbe iz najnovejšega, šestega studijskega albuma Glava. V svojem slogu, spektakularno kot običajno, so zaključili četrto zaporedno Ftrgatev. Po zaključenem koncertu pa je obiskovalce zabaval še DJ Mattias.

Ftrgatev Sk8 contest, Mi2, Štuk, UŠC Leona Štuklja, Vlado Kreslin, S.A.R.S., KMŠ, Chris Khan, Mladi bogovi
Skupina S.A.R.S. v popolno celoto združuje mnoge glasbene sloge.

 

Sara VOCOVNIK
Patrik KOCIPER
ikona snemalec Nejc VEHOVEC

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button