KulskoŠportZabava

Zdrava zabava za tekmovanje, šport in (seveda) zabavo

Zdrava zabava v okviru Univerzitetne športne zveze Maribor v začetku študijskega leta organizira brezplačne turnirje v kar petih različnih športih. Sinoči sta se odvila prva dva turnirja, ki sta prinesla končne rezultate v badmintonu in namiznem tenisu, nocoj pa bomo lahko spremljali še ostale.

Zdrava zabava je nazaj

Univerzitetna športna zveza Maribor v začetku študijskega leta že vrsto let pripravlja športne turnirje. Vsi oktobrski turnirji so brezplačni. Študentje lahko na turnirjih tekmujemo v kar petih različnih športih: namizni tenis, odbojka, košarka 3×3, badminton in futsal.

Brezplačni turnirji, ki jih organizira Zdrava zabava, so uvertura v študentske lige, ki se bodo odvijale čez celo študijsko leto. V prvi vrsti so turnirji seveda namenjeni študentom. Organizator z brezplačnimi turnirji podpira študentski šport in kvalitetno preživljanje prostega časa, povezano z rekreacijo ter zdravim načinom življenja. Zdrava zabava nudi vse to.

Zdrava zabava, brezplačni turnirji, badminton, namizni tenis, šport
Zdrava zabava s svojimi turnirji spodbuja študentsko kvalitetno preživljanje prostega časa.

Prvi (napeti) odločilni boji

V ponedeljkovem večeru smo lahko spremljali prva dva turnirja, ki sta dala končne rezultate. Turnirja v badmintonu in namiznem tenisu sta bila napeta vse do zadnjih točk.

Po športni dvorani je bilo moč slišati silovito odbijanje badminton žogice in prefinjeno spremljanje žogice za namizni tenis. In ker je zmagovalec lahko samo eden, poglejmo, kakšni so bili končni rezultati.

V boju za prva tri mesta v namiznem tenisu je zmago odnesel Refik Jusić, drugo mesto je osvojil David Štern, tretje pa Jasmin Jusić. 

Zdrava zabava, brezplačni turnirji, badminton, namizni tenis, šport
Najboljši trije v turnirju namiznega tenisa.

Na badmintonskem turnirju je zmago uspelo obraniti Gregorju Kovačecu, ki je v finalu ugnal Jovana Babajića. Tretje mesto si je priboril Franc Horvat. 

Zdrava zabava, brezplačni turnirji, badminton, namizni tenis, šport
Najboljši trije v badmintonskem turnirju.

Med vsemi športi pa kraljuje…

Seveda nas je zanimalo tudi, kateri šport je med študenti najbolj priljubljen. Ob vprašanju organizator Zdrava zabava poudarja, da so “vsi športi dobro obiskani, ker izbiramo takšne športe, ki so študentom blizu.” Dodajo, da ima največjo obiskanost (verjetno tudi zaradi velikosti ekip) še vedno študentska futsal liga, vendar so tudi druge lige in turnirji zelo dobro obiskani. Na zanimanje in priljubljenost športa med študenti kaže tudi to, da imajo zapolnjena vsa mesta v turnirjih v odbojki, futsalu in košarki 3×3.

Tudi danes nam organizatorji obljubljajo pestro športno dogajanje med 150 in 200 športniki, na svoj račun pa bodo zagotovo prišli tudi navijači. Če se torej želiš na hladen zimski večer nekoliko ogreti, te v svoje zavetje in športno navijaško vzdušje ob 18.00 uri vabi Vrbanska dvorana in ekipa Zdrava zabava.

Rebeka MIKŠA
Marcel VRBNJAK
ikona snemalec Marcel VRBNJAK

Rebeka Mikša

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button