NoviceŠport

[ZMAGA] OK Merkur Maribor do šeste zmage pred domačim občinstvom

Nedeljsko noč je popestrila odbojkarska tekma OK Merkur Maribor, ki je potekala v domači dvorani Tabor. Zaigrali sta se dve ekipi: OK Merkur Maribor je gostil OK Alpacem Kanal.

Včeraj je Odbojkarski klub Merkur Maribor odigral že 9. krog državne odbojkarske lige, ki je ponovno navdušila vse strastne navijače. Pomerili so se z OK Alpacem Kanal, ki so jih na Primorskem že premagali. Odbojkaši so predstavili napeto, strastno odbojkarsko igro in nas držali na trnih vse do samega zaključka tekme.

Dvoboj ekip se je pričel ob 19:30, takrat so se dokončno zapolnile tudi tribune. Po dobri uri in pol igre smo dobili zmagovalce, domači OK Merkur Maribor je z rezultatom 3:1 pričakovano premagal goste OK Alpacem Kanal. Tekmo sta sodila Dejan Ferčič in Daniel Atanasov.

Bitka vse do samega konca

Žoge so padale ena za drugo, domači fantje pa se niso predali vse do samega konca. Že po prvem setu so dokazali, da imajo odbojko v malem prstu. Povedli so že takoj na začetku srečanja in do konca drugega seta držali vse niti v svojih rokah. Prvi set se je končal z rezultatom 25:18, drugi pa z 25:16. Začetek je torej kazal na gladko zmago OK Merkur.

Nato pa je prišlo do preobrata v igri, saj so OK Alpacem Canal uspeli bolje začeti tretji set in v težave spraviti domačine. Po drugem odmoru domačega trenerja Sebastjana Škorca so se domačini Primorcem sicer uspeli približati, vendar so na koncu set izgubili z 19:25.

Vsekakor pa se Štajerci niso predali. Sledil je še četrti set, ki pa je bil tudi odločilen. Domačini so se odrezali z odličnim rezultatom 25:20 in domov odnesli še šesto zmago sezone.

Igra je bila napeta vse do sodnikovega zadnjega žvižga.

Kapetan Žiga Donik: »Želimo si podobnih rezultatov tudi na vseh sledečih tekmah«

Po tekmi smo se pogovarjali z Žigo Donikom, kapetanom in sprejemalcem za OK Merkur Maribor. Povedal je, da so dokaj zadovoljni s tem, kaj so pokazali v prvih osmih krogih. “Sicer v prvih nekaj krogih nismo prikazali igre na nivoju kot bi si želeli, saj smo imeli težave z odsotnostjo Roka (Bračka, op. u.) ob pričetku sezone. V zadnjih krogih pa smo že prikazali spodbudno igro,” je še dodal Donik.

Do konca sezone jih čaka še pet tekem v domači ligi, srednjeevropsko prvenstvo in v letu 2024 še Pokal Slovenije. “Čaka nas naporen ritem. Začela se je tudi srednjeevropska liga MEVZA, kjer smo na prvem turnirju ta teden zabeležili dve zmagi in za kar smo zelo zadovoljni,” je povedal Donik. Trenutno pa z 18. točkami zasedajo tretje mesto lestvice državne odbojkarske lige.

S kapetanom smo se pogovarjali tudi o stanju odbojke v Mariboru in njeni prepoznavnosti. Donik je dejal, da so v zadnjih letih z ekipo nanizali res lepe rezultate. “Glede rezultatov menim, da je odbojka v Mariboru na dobrem nivoju, tudi ženska ekipa niza kar dobre rezultate,” je dodal. Povedal pa je, da na tribunah trenutno ni hude gneče. “Bi si želeli mogoče malo več ljudi, kot (je bilo) recimo pred kovidom. Igrali smo polfinale proti Kamniku in je bila dvorana polna,” pravi. Za konec je povedal še, da bi bilo super, če bi se število navijačev uspelo vrniti na stare tire.

Zmagovalci včerajšnje tekme OK Merkur Maribor.

Iva KNEZ
Žan SENIČAR
ikona snemalec Žan SENIČAR

Iva Knez

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button