Življenjski slog

Sodobni moški so nesrečni, kot že dolgo ne. Zakaj?

Mlajši moški in moški srednjih let so najbolj nesrečni in osamljeni v zadnjih nekaj generacijah. Trend pa kaže, da se bo situacija samo še slabšala. Od kod ta vzpon osamljenih samskih moških?

V zadnjih 30 letih so moški postali večji del naraščajoče skupine dolgotrajno samskih ljudi. In čeprav za srečo ne rabimo nujno biti v zvezi, so moški v zvezah običajno srečnejši in bolj zdravi. V kratkem na področju reševanja problema osamljenih in samskih moških ni videti drastičnih rešitev ali sprememb. Zakaj pa do tega sploh prihaja? Krivi so predvsem trije trendi:

1 Aplikacije za zmenke

Ne glede na to, ali smo na začetku naše poti iskanja ljubezni ali če se na aplikacije za zmenke podamo po neuspeli zvezi, so te definitivno sodobno orodje za sklepanje romantičnih vezi. Ena izmed težav teh aplikacij pa je, da je več kot 62 odstotkov uporabnikov moških in da je veliko ženskih uporabnic preobremenjenih s številom možnosti, ki jih imajo.

Konkurenca na spletnih zmenkarijah je huda, srečna osebna srečanja s sanjskimi partnerji pa redkejša kot kdaj koli prej.

sodobni moški, aplikacije za zmenke, ženske, odnosi, spretnosti, moški
Moški predstavljajo skoraj dve tretjini uporabnikov aplikacij za zmenke, kar zmanjšuje njihove možnosti za ujemanje.

2 Standardi za odnose

Ko imajo na pladnju toliko možnosti, ni seveda nič čudnega, da ženske postajajo vse bolj izbirčne. Pri moških jim je pomembna čustvena dosegljivost, dobra komunikacija in vrednote, podobne njihovim.

3 Pomanjkanje spretnosti

Za moške te zahteve predstavljajo vrzel v spretnostih. Sodobne ženske v povprečju pač več niso pripravljene na robustno in pomanjkljivo komuniciranje, ki se ga je včasih učilo moških.

sodobni moški, aplikacije za zmenke, ženske, odnosi, spretnosti, moški
Če želijo izpolnjevati pričakovanja o bolj zdravih odnosih, bodo morali moški začeti delati na svojih komunikacijskih veščinah.

In kaj zdaj?

Ne moremo pričakovati nenadnega upada osamljenih, samskih moških, a vendar so na obzorju dobre novice. Algoritmi aplikacij za zmenke recimo postajajo vse bolj zapleteni, kar vodi do višjega uspeha pri sklepanju ujemanj in s tem več možnosti za sklepanje uspešnih zvez. Na plečih moških pa je, da začnejo aktivno delati na svojih spretnostih, predvsem na zmožnostih poglabljanja intimnosti in čustvene povezanosti.

DOSTOP.si / SV
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button