Življenjski slog

Kako pogovor začeti na aplikaciji za zmenke

Kdor je že kdaj preizkusil uporabo katere izmed mobilnih aplikacij za zmenkarije ve, da pravilna izbira besed ni vedno najenostavnejša. Preveri, kako zagotoviti, da od (še) nepoznanih sogovorcev dobiš odgovor in že s prvim sporočilom dokažeš, da si vreden pozornosti.

Če ti aplikacije za zmenke, kot je Tinder, niso popolna neznanka, si zagotovo že naveličan neizvirnih pristopov, ki jih doživljaš ob mnogokaterem “ujemanju”. Preveri, kako doseči, da sogovorca prepričaš v to, da si zanimiv, zabaven in da se mu obeta nekaj dobrega.

Preden izbereš svoje uvodno sporočilo, se moraš vprašati, kaj na aplikaciji sploh iščeš. Nekateri uvodi so primerni za začetke poglobljenega pogovora, nekateri za kratki klepet. Če je v tvojih mislih samo vroča avantura, pa lahko zelo hitro in direktno sporočiš tudi to.

Za lažje spoznavanje

Če se ti nekdo zdi všečen, pa iz njegove fotografije s prijatelji in psom ne dobiš dejanskih informacij o njem, je dobro, če pred pogovorom izveš, če so vajini interesi podobni. Da se prepričaš, če je nekdo vreden časa za zmenek – kavo ali kratki sprehod, poskusi z naslednjimi vprašanji.

mobilne aplikacije, Tinder, uvodno sporočilo, avantura, spoznavanje, simpatija
Prihrani nekaj nagajivosti tudi za srečanje v živo.

Poskusiš lahko s klasično “F*ck, marry, kill”, kjer izbereš tri osebe, sogovorec pa mora povedati s kom bi preživel noč, koga bi izbral za poroko in koga … najmanj mara. Dobra za začenjanje debate so tudi odprta vprašanja, o katerih se nato da razpravljati. Poskusi s “Kaj počneš v petek po službi, ko lahko izbereš karkoli?”. Ali pa vprašaj, kaj bi naredil, če bi zadel na loteriji. Povprašaš lahko tudi o podrobnostih katere izmed slik na njihovem profilu.

Če je v tvojih mislih samo avantura …

Če si želiš le nekaj zabave brez obveznosti, je najboljša taktika kar iskrenost. Tako se prepričaš, da so vajini interesi enaki. Lahko pohvališ njihov videz, vprašaš, kaj iščejo na aplikaciji, ali jih kar povabiš na ogled filma. Poskusiš lahko tudi z opisom tega, kar bi z njimi rad počel. Pri tem pa bodi prefinjen in se izogibaj vulgarnosti.

mobilne aplikacije, Tinder, uvodno sporočilo, avantura, spoznavanje, simpatija
Pri izražanju občutkov si lahko pomagaš tudi z uporabo emotikonov, saj ti prinašajo več seksa in zmenkov

Če iščeš kaj resnejšega

Če veš, da iščeš resnega partnerja, je v prvi vrsti pomembno, da si nekaj resnega želi tudi tvoja simpatija. Kar takoj lahko izraziš željo, da si jo želiš spoznati v živo, in vprašaš, če ima v prihodnjih dneh kaj časa. Lahko omeniš dogodek, na katerega nameravaš iti in sogovorca povabiš s seboj. Morda bo prav to vajin prvi zmenek.

Direktno lahko poveš, da iščeš nekaj resnega in poizveš, če so njegovi interesi enaki tvojim. Lahko poskusiš tudi s provokativnim “Predstavljaj si današnji dan čez 30 let. Kaj trenutno počneš?”.

“Korajža” velja!

Bodi drzen in samozavesten. Da prebiješ led, potrebuješ veliko manj kot znaša teža severnega medveda. Vedno pa se lahko zaneseš na dobre stare osvajalske pristope. Veselo klepetanje!

 

DOSTOP.si / SV
 Unsplash

Sorodni članki

Back to top button