Življenjski slog

Večja uporaba emojijev pomeni več seksa in zmenkov

Začenjanje ljubezenskih razmerjih se iz realnega sveta seli v digitalnega. Koliko ljudi poznaš, ki so osebo, s katero so sedaj v razmerju, povabili na prvi zmenek ravno preko spleta? Prav zato je pomembno, da obvladaš osvajanje preko spletnega dopisovanja, to pa vključuje tudi uporabo emojijev.

Čustveni simboli, smeškoti, čuštvenčki, emojiji … Kakorkoli jih imenujemo, danes so že stalnica v vsakem pogovoru na spletu, predvsem med mladimi. Zaradi njihove razširjenosti sta bili pred kratkim izvedeni tudi dve raziskavi, ki sta raziskovali njihovo povezanost z ljubezenskim življenjem. Pokazali sta, da imajo ljudje, ki uporabljajo več emojijev, bolj uspešno ljubezensko življenje, bolj redno seksajo in gredo na več zmenkov. Raziskavi sta dostopni na portali POLS ONE, ki je namenjena objavi rezultatov različnih raziskav.

Kako pogosto ljudje uporabljajo emojije?

V prvi raziskavi je na vprašanja odgovarjalo 5327 Američanov. Anketiranci so bili vseh starosti in samo tretjina jih redno uporablja emojije. A raziskava je pokazala, da je imela ta tretjina v zadnjem letu bistveno več prvih zmenkov in spolnih aktivnosti.

zmenek, raziskava, raziskavi, emojije, uporaba emojijev
Za učinkovito spletno spogledovanje moraš najti prave emojije.

Druga raziskava je bila manjša, izvedena je bila na spletu, zato je bila najbrž uporaba emojijev med anketiranimi tudi bistveno večja. 97 odstotkov jih je odgovorilo, da jih redno uporabljajo, če se pogovarjajo z osebami, s katerimi bi želeli iti na zmenek. Druga raziskava je potrdila rezultate prve, vendar je tokrat večja uporaba emojijev, poleg več seksa, sledila v več drugih zmenkov (ne prvih kot v prejšnji raziskavi).

Pošiljanje emojijev nakazuje našo osebnost

Rezultati raziskav pa ne pomenijo nujno, da je bolj verjetno, da bomo pristali v postelji z nekom, ki mu pošljemo čim več čustvenih simbolov, ko ga osvajamo. Uporaba emojijev namreč nakazuje na to, kakšni smo. Bolj, kot jih pošiljamo, bolj verjetno je, da smo čustveno ekspresivni in lažje gradimo intimnost. To pa je za uspešno ljubezensko življenje pomembnejši faktor, kot uporaba emojijev.

zmenek, raziskava, raziskavi, emojije, uporaba emojijev
Raziskave nakazujejo, da zamujaš, če emojijev ne maraš oz. uporabljaš.

Konec koncev pa uporaba emojijev ni odvisna sama od nas, ampak tudi od osebe, s katero se pogovarjamo. Če jih sama ne uporablja, ji verjetno ne bo dosti mar, če jih pošiljamo. Morda jih celo ne uporablja, ker ji niso všeč in jo zna to odvrniti. Tako da premisli, preden v svoj naslednji romantični pogovor dodaš ogromno čustvenih simbolov. Rešitev namreč ni tako enostavna.

Če potrebuješ pogum, da povabiš osebo na zmenek, si ob branju morda pomislil, da so emojiji idealna rešitev, zaradi katere je bolj verjetno, da bo rekel/rekla ja. A sedaj, ko veš, da ni tako, si namesto tega preberi nekaj drugih nasvetov, kako boš nekoga lažje povabil na zmenek. Le pogumno!

 

 DOSTOP.si / MK
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button