Življenjski slog

Nasveti, s katerimi boš zaživel polnejše življenje

Včasih nam do uspešnega in zadovoljnega življenja manjka le nekoliko posluha za nasvete drugih. Tokrat je nasvete, kako zaživeti polnejše življenje, podal izkušen podjetnik Nelson Wang.

Nelson Wang je v svoji kratki karieri dosegel že marsikaj: zgradil je dve uspešni podjetji, ustvaril štiri mobilne aplikacije, ki so se uvrstile na lestvico stotih najbolj priljubljenih, ter spisal knjižno uspešnico, ki se je v svoji kategoriji na Amazonu znašla na prvem mestu po številu nakupov.

Nasveti za polnejše življenje.

Bil je večkrat nagrajen, sodeloval je z mnogimi tehnološkimi velikani, ob tem pa se je tudi veliko naučil za življenje. Spodaj je nekaj najpomembnejših naukov, ki jih je Wang spoznal tekom življenja.

Vsak dan se nauči česa novega 

Naj bo to ena beseda v tujem jeziku, zanimivo znanstveno dejstvo ali pa življenjski nasvet izkušenejših podjetnikov. Dejstvo je, da ti bo novo znanje gotovo nekoč prišlo prav.

Osredotoči se na sedanjost

Namesto da bi živel v preteklosti ali prihodnosti, se raje osredotoči na sedanjost. Živi v trenutku in ga uživaj. Le tako boš lahko imel polno in zadovoljivo življenje.

Beri pred spanjem

Ne dopusti, da te v spanje ponese modra svetloba izza računalnika, tablice ali pametnega mobilnika. S pomočjo knjige ali revije boš veliko hitreje umiril svoje misli ter zaspal trdneje.

Nauči se reči “ne”

Resnica je, da ne moremo pomagati prav vsakomur, ki to od nas zahteva. Treba se je naučiti reči tudi “ne” in se osredotočiti na svoje dosežke, namesto na želje in cilje drugih ljudi.

Razišči svet

Čim več potuj. Na ta način boš dobil nov vpogled na svoje življenje, utegne pa se ti poroditi tudi kakšna nova ideja.

Ne boj se sprememb

Spremembe so edina stalnica v življenju posameznika. Namesto da se jim upiraš, se z njimi sprijazni in jih obrni v svoj prid.

Nauči se reči “ne”, bodi radoveden, raziskuj in se ne obremenjuj s prihodnostjo.

Obljubi le tisto, kar boš uresničil

Veliko ljudi obljublja tisto, kar je nedosegljivo. Ne bodi takšen, raje delaj na tem, da boš čimbolj vreden zaupanja.

Bodi radoveden

Na ta način boš odprt za nove ideje, hkrati pa boš živeli polnejše in zanimivejše življenje.

Zavedaj se pomembnosti časa

Denar ima svojo vrednost, toda vseeno je čas veliko pomembnejši. Nameni ga pravim stvarem: svoji družini, prijateljem … Letno imaš na voljo 525.600 minut, si prepričan, da jih porabiš smiselno?

Zapiši si svoje ideje

Človek v življenju pride do marsikatere ideje, a uresniči le peščico. Če si jih boš zapisal, obstaja velika verjetnost, da nanje ne boš pozabil. Nikoli ne veš, kdaj ti bodo prišle prav.

 

 Mladi podjetnik (vir)
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button