Življenjski slog

Nove igre, ki ti bodo popestrile samoizolacijo aprila

Od remakeov legendarnih iger pa vse do dolgo pričakovanih naslovov. Na enem mestu smo zbrali najboljše videoigre, ki izidejo v aprilu.

Resident Evil 3 (3. april, PlayStation 4, Xbox One, PC)

Remake igre vsebuje elemente iz originalnega izida in igralca ponovno popelje v Jillino zgodbo pobega v zombie izbruhu. Igra je hitro tempirana, zaradi česar postreže z manj ugankami kot njena predhodna različica. Vseeno pa bo igralec kot Jill med posameznimi boji stikal po zapuščenih zalogah in iskal orodja za prehod v nove sobe. Mogoče po vsebini ne najbolj sproščujoča izbira, zato pa obeta vizualno poslastico in veliko akcije.

Final Fantasy VII Remake (10. april, PlayStation 4)

Square Enix so postregli z remake-om igre iz leta 1997, v kateri bo igralec ponovno doživel zgodbo Clouda. Nekdanjega Shinrinega vojščaka, ki se pridruži Avalanchu v boju proti Shinri, da bi preprečil črpanje energije, ki napaja planet. Gre za popoln remake igre z realnočasovno poligonalno grafiko. Igra ima modificiran ATB (active time battle) sistem bojevanja v primerjavi z originalom. Igralec pa bo lahko poljubno preklapljal tudi med liki, npr. med Cloudovimi meele napadi in Barretovimi long-distance napadi. Čeprav ima igra več realno-časovnih elementov, pa bo vseeno pomemben tudi strateški del, kot je izbira orožja in vrste čarovnije za vsakega od likov.
Izid igre je načrtovan 10. aprila, predčasno pa jo bo mogoče naložiti že v tem tednu. Da pa bi tudi igralci, ki želijo igro imeti v fizični obliki, svoje kopije prejeli pravočasno, so proizvajalci že začeli z razpošiljanjem v Avstraliji in Evropi.

Trials of Mana (24. april, PlayStation 4, Switch, PC)

Še ena igra, ki aprila prihaja izpod okrilja Square Enixa, je Trials of Mana, ki je prav tako remake originalne igre iz leta 1995. V primerjavi z originalom nova verzija ponuja 3D grafiko, popolnoma nov sistem bojevanja, razširjeno zgodbo in dialoge ter prenovljen soundtrack. Igralec bo lahko izbiral med šestimi heroji in jih nadgrajeval. Igra deluje obetavna, saj je ravno prav modernizirana, hkrati pa ohranja srce prvotne zgodbe in ne spreminja svoje vsebine ali likov.

Minecraft: Dungeons (30. april, PlayStation 4, Xbox One, Switch, PC)

Navdušence Minecrafta bo verjetno razveselila nova dungeon crawler igra, postavljena v Minecraft svet, ki jo bo možno igrati v enoigralskem načinu ali v skupini največ štirih. Igralec ne bo imel le ene vloge, ampak jo bo lahko zamenjal vsakič, ko bo pridobil novo opremo; pobereš armor in že si tank! Minecraft: Dungeons je namenjena akciji in pustolovščini, zato igralci v questih ne bodo gradili ali rudarili, vseeno pa bodo ostali nekateri originalni elementi, kot je npr. enchanting, proizvajalec pa obljublja tudi nekaj popolnoma novih in še ne videnih mobov.
Veselijo se lahko tudi igralci mobilnih iger, saj bo 16. aprila izšla igra Dead by Daylight za Android in iOS sisteme. Od 28. aprila naprej pa bo na Xbox One in PC možno igrati tudi Gear Tactics.

 

 

Sorodni članki

Back to top button