Življenjski slog

Kakšna je povezava med velikostjo penisa in ženskim spolnim užitkom?

Zagotovo si že slišal za raziskavo, za katero so velikost penisa izmerili kar 15.000 moškim po celem svetu. Kakšno vlogo pa velikost penisa dejansko igra, ko govorimo o stopnji ženskega spolnega užitka?

V okviru znanstvene raziskave, v kateri so ugotavljali povprečno velikost penisa, so uporabili podatke več kot 15.000 moških iz držav celega sveta. Izsledki so pokazali, da penis glede na svetovno povprečje v nevzburjenem stanju meri 9,14 centimetra, penis z erekcijo pa 13,1 centimetra.

Kakšna je povezava med velikostjo penisa in ženskim spolnim užitkom?

Glede na ostale znanstvene izsledke vemo, da sami velikosti več pozornosti kot ženske posvečajo prav moški. Kako pa je to povezano s spolnim užitkom? Ta odgovor naj bi se razlikoval glede na ženska pričakovanja in želje.

penis, seks, spolni užitek, znanstvena raziskava, spolnost, ženske
Penis vsake velikosti in oblike je lahko dober penis.

Misterij o pomenu velikosti so želeli ugotoviti že mnogi. Leta 2014 so v ta namen izpeljali raziskavo, pri kateri so ženske ocenjevale s 3D tiskalnikom natisnjene penise različnih velikosti in oblik. Izmed 33 različnih “penisov” so morale izbrati tistega, ki bi ga najraje doživele v avanturi za eno noč in tistega, s katerim bi se zabavale več let – t.i. penis za resno zvezo. V povprečju naj bi za eno noč izbrale penise z večjim obsegom kot za resno zvezo. Sama želena dolžina penisa pa se v obeh primerih ni razlikovala.

Na podlagi tega lahko sklepamo, da imajo nekatere ženske glede na trajanje in resnost odnosa z lastnikom penisa različne preference. Ta model pa seveda ni enak vsem ženskam.

Velikost je pomembna le, če si dovolj visok!

Raziskava iz leta 2013 je pokazala, da je velikost penisa ženskam pomembna le v enem primeru. Takrat, ko je obdarjen moški dovolj visok. To ženske v povprečju privlači veliko bolj kot obdarjenost na manjših moških.

Kaj si posameznice resnično želijo, ostaja skrivnost

Ker smo vsi tako različni, naših želja in interesov ne moremo preprosto popredalčkati. Všeč so nam različne vrste moških, zato jih ne moremo ocenjevati le glede na lastnosti njihovih penisov. Vedno je pomembna celota, drži pa, da so vse oblike in barve teles ter posameznih telesnih delov lepe po svoje.

penis, seks, spolni užitek, znanstvena raziskava, spolnost, ženske
Za dobro spolno življenje sta pomembna zaupanje in ustrezna komunikacija.

Ključ za dober seks se prej kot v velikosti penisa skriva v odnosih, ustrezni komunikaciji, spoštovanju, upoštevanju želja in nesebičnosti. Ko poskrbiš za vse to, je spolni užitek zagotovljen. Ne pozabi pa niti na “seksi” živila, ki ti pri tem lahko pomagajo.

 

DOSTOP.si / SV
 Unsplash

Sorodni članki

Back to top button