BivanjeKulskoŽivljenjski slog

Naj študentska soba postane dom

Spremeni svojo sobo v prostor, v katerem se bodo ljudje radi zadrževali

Pohištvo, dekoracija, čistoča, udobje … Kaj vse je pomembno v tvoji študentski sobi? Zate imamo nekaj nasvetov, s katerimi boš sobo preuredil v prostor, kjer boš užival.

S pričetkom novega študijskega leta veliko študentov zamenja ali pa se prvič vseli v študentsko sobo. Živeti brez družine ni tako enostavno kot se zdi, zato ti bomo z nekaj nasveti pomagali pri tem, da bo imela vsaj tvoja soba pridih odraslosti, ki jo od študenta zahtevajo starši. Seveda pa bo primerna tudi za crkljanje s tvojo simpatijo in obiske prijateljev.

 

Pohištvo

Poleg osnovnega pohištva (postelje, pisalne mize in garderobne omare) obstaja še nekaj kosov, ki ti bodo olajšali življenje. V sobo dodaj nočno omarico, na katero boš lahko odlagal polnilec, knjige in ostale stvari, ki običajno pristanejo na tleh. Pod posteljo postavi škatle, na vrata pa obesi snemljiv obešalnik. Manjkati ne sme niti zrcalo, ki ga lahko pritrdiš na steno ali vrata.

 

Dekoracija

Luči naj bodo prijetne tvojim očem in uporabne.

Prvič, prazne alkoholne steklenice niso dekoracija in drugič, okraševanja se loti tematsko. Poskušaj ugotoviti kakšne barve in slike bi pristajale tvoji sobi. Začni z nekaj kosi, nato pa počasi dodajaj tematske umetnine. Če si pogumen, lahko poskusiš tudi z rastlinami. Za začetek ti priporočamo plezalko potos, ki zahteva malo nege in je zelo trdoživa.

 

Udobje

Študentske sobe ne slovijo po udobju, zato je tvoja naloga, da poskrbiš vsaj za udoben spanec. Blazine oz. nadvložki poskrbijo tako za udobje, kot za higieno. Omisli si copate in puhaste nogavice za pozimi, za goste pa imej na voljo dodatno blazino in odejo.

 

Svetloba

Za nočno učenje boš zagotovo potreboval namizno luč, podobno pa lahko pritrdiš tudi na vzglavje postelje. Celotno sobo naj razsvetljuje rumena, topla in razpršena luč, popestriš pa jo lahko z raznimi LED lučkami.

 

Čistoča

Umazana posoda ne uničuje le čistoče tvojega stanovanja, ampak poskrbi tudi za odvraten vonj.

Ena izmed slabosti življenja na svojem je zagotovo čiščenje. Nepospravljena, nametana in težko prehodna soba bo odvrnila vsako simpatijo. Da ne govorimo o umazani posteljnini ali pa teden dni stari umazani posodi. S sostanovalci se dogovori o tem, kdaj bo kdo odnesel smeti.

 

Vonj

Dišeče sveče so odlične za prekrivanje slabega vonja, kljub temu pa poskrbi, da bodo koši prazni, vrata stranišča zaprta, tvoja športna oprema pa varno spravljena na balkonu ali v nepredušni vrečki.

 

Zvok

Imej v mislih, da so stene v domovih tanke in prepuščajo vsak glasnejši zvok. Če ne želiš, da bi vsi sosedje izvedeli kdaj seksaš, poskrbi za predvajanje glasbe. Poskušaj se držati nočnih zahtev in zmanjšati glasnost po 22. uri.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGDOSTOP.si / UK
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button